Kent sorunları için beyin fırtınası yapıyorlar! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kent sorunları için beyin fırtınası yapıyorlar!


 

MTSO’da krize dönüşen başkanlık sorununa çözüm olan Hakan Sefa Çakır’dan, kentin lobi eksikliğinden fuarlarının ihtisaslaşmasına, alternatif enerji üretiminden kalifiye insan gücüne pek çok alandaki sorunlarının çözümü için önemli buluşmalara imza atıyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de geçen yıl Ayhan Kızıltan’ın krize neden olduğu Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki başkanlık sorununu koltuğa oturması ile çözüme kavuşturan Hakan Sefa Çakır, kent sorunlarının çözümü için harekete geçti.

Koltuğa oturduğu Temmuz ayından buyana yönetimi ile birlikte tebrik ziyareti kabullerini sürdüren ve bu kapsamda kent dinamikleri ile bir araya gelen Çakır, kentin önemli sorunlarına yönelik de istişarelerde bulunma fırsatını kaçırmıyor.


MERSİN FUARLARI İHTİSASLAŞACAK

Önceki gün Gıda Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Başkanı Yusuf Değirmenci’yi ağırlayan Başkan Çakır, kendisinin de faaliyet alanı ile ilgili fikir alışverişinde bulundu. Gıdanın tüm dünya için önemine dikkat çeken Çakır, görüşmede sektörün sorunlarını ve oda olarak yürütülen projeleri dinledi.

Değirmenci’nin sektörde ara eleman bulunmamasının öncelikli sorunların başında geldiğini belirtmesi üzerine, karşılıklı olarak özellikle mesleki eğitim noktasında neler yapılabileceği görüşüldü. Mersin’de düzenlenen gıda fuarlarının ihtisas fuar haline getirilmesinin önemi ile YÖREX Fuarı da ele alınan konular arasında yer aldı.

 

MERSİN ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARINDAN YARARLANACAK

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy, TMMOB Mersin Şube Sekreteri Mehmet Çakmak, Yönetim Kurulu Üyeleri Tolga Çolak, Güven Merzeci ve Arda Alp’ı da kabul eden Çakır, önemli konularda istişarelerde bulundu.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar ve Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Aktoğ ile Gökben Gökbulut’un da katıldığı görüşmede Mersin’in alternatif enerji kaynaklarından daha çok yararlanması adına güneş enerjisi dönüşümüne yönelik yapılabilecek işbirlikleri görüşüldü

 

LOBİ SORUNUNA EL ATACAK

Ayrıca Hakan Sefa Çakır, AKP Mersin Milletvekili Ali Kıratlı ile MHP’li Meclis üyesi Mehmet Topkara’nın da aralarında olduğu bir başka grubu kabulünde ise lobi sorununa el atılacağının sinyalini verdi.

Meclis Divan Üyelerinin de eşlik ettiği görüşmede kent adına birlikte neler yapılabileceği konuşuldu. Mersin’de devam eden projeler hakkında bilgi aktaran Kıratlı görüşmede, kentin 13 milletvekili ile Mersin lobisi için, kentin tüm alanlarda güçlenmesi için her türlü iletişim ve koordinasyona açık olduklarını söyledi.

Valilik, yerel yönetimler, üniversitelerin vekillerin bu birlikteliğe hazır olduğunu dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, siyaset üstü bir kurum olarak Oda’nın önümüzdeki süreçte bu birlikteliği sağlama yönünde çalışacağını söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA