Kırsaldan Büyükşehir’e hizmet çağrısı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kırsaldan Büyükşehir’e hizmet çağrısı!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi yönetimine yönelik kırsalın hizmet çağrısı her geçen gün artıyor. Son olarak önceki gün yapılan Büyükşehir Meclis toplantısında Erdemli’den Tarsus’a hizmet taleplerinin ardı arkası kesilmedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Ağustos Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salonu’nda yapıldı.

Toplantıda özellikle kırsal bölgelerden gelen Belediye Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi yönetimine hizmet çağrısı öne çıktı.

YAYLACILAR OTOBÜS İSTİYOR

İlk olarak söz alan Tarsus’tan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi AKP’li Mehmet Yıldız, geçen hafta Milletvekili Ali Kıratlı ile Gülek’ten başlayarak birkaç mahalleyi ziyaret ettiklerini söyleyerek, “Genel konularda sayın Milletvekilimize yerel konularda da tarafıma bir takım talepler iletildi. Ben de bu talepleri size iletmek istiyorum.

İlk olarak Keşli Mahallesi ile ilgili bir sıkıntı var. Yaz aylarında yaylalık bölgede ikamet eden vatandaşlar Keşli merkeze 2,5 metre uzunluğundaki mesafe için Pazartesi ve Cuma günleri için otobüs seferi istiyorlar. Özellikle yaşlılar ulaşımda büyük sıkıntı yaşıyorlar.

 

PAKET ARITMA TESİSİ İSTENİYOR

Ayrıca MESKİ Genel Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz beni aydınlattı ama orada sokakta bir yıldan fazla süredir yapılmış bir artezyen var. Çok da verimli bir artezyen ama bir arsenik olayı çıkmış ve bir paket arıtma tesisi kurulması gerektiği belirlenmiş. Bu arıtmanın kurulması ile ilgili yoğun talepler var. Özellikle tüketimin arttığı yaz ayları için.

Öte yandan Yanıkkışla Köyü’nde bir Osmanlı çeşmesi var yaklaşık 200 yıldır hiç durmadan akan bir çeşme. Debisini bilemiyoruz ama köy halkı burası için bir su deposu talep ediyor. Köylü ayrıca sürekli yaz kış akan çeşmeden klorlama yöntemiyle halk sağlığına uygun tüketim için imkan sağlanmasını istiyorlar” dedi.

BİNLERCE KİŞİ VAR AMA KANALİZASYON YOK!

Erdemli’den Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi MHP’li İbrahim Tepe de, bölgesinin özellikle kanalizasyon sorunlarına dikkat çekti.

“Erdemli Ayaş Mahallesi’nde kanalizasyon problemi kanayan bir yara haline geldi çünkü kanalizasyonumuz yok” diyen Tepe, “Ama yaz aylarında on binlerce vatandaşımız ziyarete geliyor. Denizimiz kirleniyor. Ayaş yakın zamanda cazibesini kaybedecek.

Yine Yemişkumu Sahilinden ana yol ile kumsal arasındaki kaldırıma tamamen araçlar park ediyor. Orada bir kişi bile yürüyerek geçemiyor. D-400 üzerinde ama konunun Karayolları mı belediye arasında mı muallakta kalıyor. Ana yoldan yürümek zorunda kalınıyor ki vatandaş için hayati önem arz ediyor bu konunun acilen çözülmesi” diye konuştu.

“TOPLANIP İL BANK’A GİDELİM”

Gülnar’dan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi CHP’li Ahmet Gökuylu ise Gülnar’ın normalde 25-26 bin nüfusa sahip bir ilçe olduğunu ancak yaz aylarında nüfusun 100, 125 bini bulduğu zamanlar olduğunu söyledi. “Bu arada kurak bir mevsim geçirdik, hala da sıcaklar devam ediyor” diyen Gökulu, “Sosyal medya üzerinden büyük bir dezenformasyon yaparak bazı arkadalar MESKİ ve Büyükşehir Belediyesi ile ilgili çeşitli dezenformasyonlara sebep oluyorlar

Mersin’de ne yaşanıyorsa Gülnar’da da çevredeki ilçelerde bile kira bedeli çok arttığı için Gülnar’da kısmen az olduğu için bir nüfus kayması var ve haliyle su kullanımı da arttı. Ama bizim kaynaklarımız belli, bu kaynaklar o kadar bol değil. Hepsini derleme toparlama çabasındayız ama Ilısu projesini defalarca dile getirdik. Ilısu Projesi, MESKİ’nin veya Büyükşehir’in tamamen yetkisinde değil. Sosyal medyadan paylayım yapacağımıza tüm siyasi partilerle, tüm milletvekillerimizle İl Banka’a mı gideceğiz yoksa bir başka yetkiliye mi gidileceği nasıl olması gerekiyorsa bu konuyu gündeme alıp nasıl bir çalışma yapılması gerektiğini ortaya koymalıyız. Çünkü yakın gelecekteki kuraklıktan sadece CHP’liler değil tüm partililer bundan etkilenecektir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA