Vahap Seçer yine borçlanma istiyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Vahap Seçer yine borçlanma istiyor!


 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 8 Ağustos günü toplanmaya hazırlanıyor. Mecliste tartışmalara neden olan konular gündeme gelecek. Vahap Seçer bu defa da MESKİ için 150 milyon TL borçlanma isteyecek.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, 2023 Yılı Ağustos Ayında Olağan Toplantısı I. Birleşimini 8 Ağustos 2023 Salı Günü Saat 14:00’te Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapacak. Biriken gündem maddeleri nedeniyle uzun sürmesi beklenen mecliste birimlerden gelen 33 konu ve komisyonlara havale edilen 30 konu görüşülecek.

Ağırlık olarak imar düzenlemelerine yönelik teklifleri ve kararları görüşecek olan mecliste öne çıkacak konu MESKİ için istenecek 150 milyon TL’lik kredi talebi olacak.

 

ERDEMLİ HALİ İÇİN KİRALAMA HAMLESİ

Meclisin tartışmalı konusunun ise yeni Erdemli Hali ile ilgili dükkan kiralama işine yönelik düzenlemenin olması bekleniyor.

Erdemli’de yaklaşık 18 senedir gündemde olmasına rağmen inşaatı ancak bir sene önce biten hal kompleksi için satış yetkisi isteyen Büyükşehir, meclisin bu talebi reddetmesi üzerine kararı yargıya taşıdı. Ancak yargıdan istediği sonucu alamayan Büyükşehir Belediyesi, bu defa kiralama işlemi için harekete geçti.

İçerisinde 85 dükkan ve 15 antrepo bulunan kompleks ile ilgili teklif kapsamında; Kocahasanlı ve Erdemli Türbe hallerinin kapatılması ve Erdemli Alata Yeni Hal’inde bulunan iş yerlerinin; 5957 sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun’un 11. maddesi ile Sebze ve Meyve Ticareti ve Toptancı Halleri Hakkında Yönetmeliğin 28. ve 30. maddeleri doğrultusunda kiralanması ile ilgili konunun görüşülmesi sağlanacak.

 

YENİŞEHİR PLANLARI HIZLANIYOR

Komisyonlara havale edilen konular kısmında ise Yenişehir İlçesi, Çiftlikköy Mahallesi, Yenişehir III. Etap 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planının kesinleşmesi sonucu, yeni oluşan, ismi değişen cadde ve sokak isim değişikliği ile ilgili, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’na müştereken havale edilen konunun görüşülmesi yapılacak.

Ayrıca kesinleşen Mersin-Adana Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Revizyon ÇDP Değişikliğinin (Eko Turizm Alanları) plan hükümleri doğrultusunda alt planların revize edilmesine ilişkin konu görüşülecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA