Aleviler sorunlarına çözüm bekliyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Aleviler sorunlarına çözüm bekliyor


 

Mersin Cemevi tarafından düzenlenen geleneksel Aşure Etkinliği’nde Cemevi Başkanı Kılavuz, Alevilerin yaşadığı sorunlardan söz eden ve bu sorunların bir an önce çözüme kavuşmasını beklediklerini ifade etti.

BARIŞ ÇOBAN

 

Mersin Cemevi tarafından düzenlenen 23. Aşure Etkinliği geniş katılım ile gerçekleştirildi. Etkinliğe Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Mersin Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin il ve ilçe yöneticileri, oda ve dernek temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Gülbengi okunması ve semahların dönmesiyle başlayan program, açılış konuşmaları ile devam etti.

 

“BUGÜNÜ TERTİP ETMEDE EMEĞİ GEÇEN HERKESE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Aşurenin birlik ve beraberlik açısından önemli bir mesaj barındırdığını belirten Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Hz. Nuh’un gemisindeki nasıl son günlerde kalan bütün o yiyecekler bir kazanda toplanıp aşureye dönüştü ve insanların ayakta kalmasını sağladı. Tabi ki manevi sembolleri de asırlardan beri bu günlere taşındı. Bununla birlikte işte bu aşurede olduğu gibi, Türkiye’mizin genelinde olduğu gibi bu lezzetleri bir araya getirip ortak lezzetler oluşturmak, bu anlamda birliği, dayanışmayı, paylaşmayı pekiştirmek elbette ki bugünler vesilesiyle hep birlikte vurgulamamız gereken hususlardan birisidir. Bugünü tertip eden Hasan Kılavuz başta olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

“BU AŞURE LOKMALARININ BİRLİĞE, BERABERLİĞE, KARDEŞLİĞE VESİLE OLMASINI DİLERİM”

Konuşmasında Alevilerin yaşadığı sorunlardan söz eden ve bu sorunların bir an önce çözüme kavuşmasını beklediklerini ifade eden Mersin Cemevi Dedesi Hasan Kılavuz, Muharrem Ayı ve aşurenin önemine dikkat çekerek, “Cemevi’nin bahçesinde omuz omuza insanların birlikte, beraber, yan yana gelmesi ne kadar güzel bir şey. Onun için biz diyoruz ki Muharrem bir matem ama bu matemin sonundaki aşure ise birlikteliği, beraberliği, kardeşliği simgeleyen bir eylemdir. Bu lokmaların hazırlanmasında katkı sunan başta Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, tek tek siz değerli canların ‘Bu kazanda benim de lokmam olsun’ diye getirdiği tuzla lokması hak katında kabul olsun. Bu aşure lokmalarının birliğe, beraberliğe, kardeşliğe vesile olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından aşure dağıtımı ile devam eden program, sanatçılar Gani Pekşen ve Mercan Erzincan'ın dinletisiyle sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA