Akdenizli gençlerin sertifika heyecanı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdenizli gençlerin sertifika heyecanı


 

Akdeniz Belediyesi’nin ücretsiz sunduğu Autocad, 3D Max, web tasarım, grafik tasarım, bilgisayar işletmenliği ve muhasebe kurslarını alan Akdenizli gençler; Mersin İş-Kur İl Müdürlüğü liderleri tarafından verilen “İş Kulübü Eğitimini” de başarıyla tamamlayıp sertifikalarını aldı.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Proje Eğitim ve Uygulama Merkezi’nde sertifika heyecanı yaşandı. Proje Eğitim Merkezinde Autocad, 3D Max, web tasarım, grafik tasarım, bilgisayar işletmenliği ve muhasebe gibi farklı alanlarda ücretsiz sağlanan meslek kurslarına katılan gençler; Akdeniz Belediyesi ile Mersin İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından verilen yine ücretsiz verilen "İş Kulübü Eğitimini” başarıyla tamamlayıp katılım sertifikalarını törenle teslim aldı.

 

“İSTİHDAM HEDEFİMİZİN ÜZERİNE ÇIKTIK”

Törende söz alan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Uçar, programı 2 yıldır sürdürdüklerini belirterek İş-Kur’un desteğiyle gençlere hem meslek edindirdiklerini hem de istihdama kazandırdıklarını vurguladı. Uçar; “Çukurova Kalkınma Ajansı destekli başladığımız eğitimlerimize üçüncü grup öğrencilerimizi aldık. Bugün alacağınız iş kulübü eğitimi sertifikaları hakikaten değerli. Bazen bir belgeyi, sadece almış olmak için almamalıyız. Çünkü eğitimler sonrasında bizi geliştiren, meslek hayatımıza da yön verebilecek bu belgeler çok değerli. Akdeniz Belediyesi olarak hedeflediğimiz istihdam rakamlarının da üzerine çıktık. Siz gençlerimizin de bundan sonraki hayatınız ve hedeflerinizde bunun farkında olmanızı istiyoruz” dedi.

 

“KENDİNİ TANIMA, MÜLAKAT VE İŞ ARAMA AĞI OLUŞTURMA EĞİTİMİ VERİLDİ’

Mersin İş-Kur Şube Müdürü Suat Karlıdağ ise konuşmasında, kurum olarak kentte istihdamı arttırmaya yönelik proje ve hizmetlerini anlattı. Karlıdağ; “Akdeniz Belediyesi Mesleki Eğitim Atölyelerinde eğitim alan kursiyerlerin, iş gücü piyasasına dâhil olmalarına destek sağlamak amacıyla, ‘kendini tanıma ve ifade etme’, ‘iş arama ağı oluşturma’, ‘CV ve özgeçmiş hazırlama’ ve ‘mülakat teknikleri’ konusunda iş kulübü liderlerimiz tarafından, gençlerimize yoğunlaştırılmış eğitimler verildi” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, eğitime katılan kursiyer gençlere “İş Kulübü Eğitimi” sertifikaları törenle teslim edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA