CHP Yenişehir’de tansiyon yükseliyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP Yenişehir’de tansiyon yükseliyor!


 

CHP Yenişehir İlçe Başkan Adayı Çağatay Çakar, “Sandıkta delege seçimlerini kaybedenler masada tüzüğe aykırı bir takım oyunlarla kazanmaya çalışıyorlar. Buradan ilçe ve il yönetimlerine sesleniyorum; bu hukuksuzluğu yapmayın. Seçilmiş delegeleri mağdur etmeyin” dedi.

Barış Çoban

 

CHP Yenişehir İlçe Başkan Adayı Çağatay Çakar, CHP Yenişehir İlçe binası önünde yaptığı basın açıklamasında seçilmiş delegelerin haklarını sonuna kadar koruyacaklarına dikkat çekti. Basın açıklamasına çok sayıda CHP’li katılarak Çağatay Çakar’a destek verdi.

 

“HALA NE DELEGE LİSTEMİZ BELLİDİR NE DE İLÇE KONGRE TARİHİMİZ”

Beyaz Liste olarak girdikleri delege seçimlerini yaklaşık 100 delege farkla kazandıklarını ifade eden CHP’li Çağatay Çakar, “Bildiğiniz üzere ülke genelinde yapılan Cumhuriyet Halk Partisi mahalle delege seçimlerini biz de Yenişehir ilçemizde 4-11 Temmuz tarihleri arasında yaptık. Yenişehir ilçesinin tüm mahallelerinde üyeler çok geniş katılımla seçme ve seçilme haklarını demokratik bir şekilde kullandılar. Seçime Beyaz ve Mavi liste olmak üzere iki blok liste katıldı ve Beyaz Liste yaklaşık 100 delege farkla seçimi kazandı. Seçim sonuçları sandık başında tutanak altına alındı ve bu esnada hiçbir mahallede sandık başlarında herhangi bir itiraz olmadı ve sonuçların yasal sürede açıklanması beklendi. Ancak 25 gün geçmesine rağmen delege listeleri askıya çıkmadığı gibi Yenişehir İlçesi Başkanlığının sosyal medya hesaplarında yayınlanmamış ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne de bildirilmemiştir. Hala ne delege listemiz bellidir ne de ilçe kongre tarihimiz.” diye konuştu.

 

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ TÜZÜĞÜ VE KURALLARI OLAN BİR PARTİDİR”

Yenişehir İlçe Başkanlığı için yapılacak seçimlerde Beyaz Liste delegelerinin mağdur edildiğini kaydeden Çağatay Çakar şu ifadeleri kullandı: “Aldığımız duyumlar ve sızdırılan delege listeleri kotalara uyulmadığı gerekçesiyle delege listeleri üzerinde değişiklik yapıldığı ve Beyaz Liste’den 21 delegenin silinerek yerine Mavi Liste’den delegelerin yazıldığı yönündedir. Buna gerekçe olarak yapılan itirazlar gösterilmektedir. Her iki listede de kotalara uyulmadığı halde bu işlem sadece Beyaz Liste delegelerine yapılmaktadır. Oysa sandık başında itiraz olmamasına rağmen, itirazlar askıya çıkmayan delege listelerine yapılmış gibi gösterilip, kurnazca bir tezgâhla oldu bittiye getirilmek istenmektedir. Bizlerin yaptığı itirazlar da henüz bir cevap verilmemiştir. Bunu bu şekilde kabul etmemiz için oyalama, unutturma ve yıldırma taktikleri uygulanıyor bu beyhude boş zaman kaybıdır. Cumhuriyet Halk Partisi tüzüğü ve kuralları olan bir partidir. Tüzüğümüzün 56/4 ve 27/7 maddelerinde yer aldığı üzere ilçe delege seçimlerinde cinsiyet ve gençlik kotası uygulanmamaktadır. Bu kota il, kurultay delegasyonu il, ilçe yönetimlerinde vardır. Yine tüzüğümüzde geçen diğer bir maddeye göre de; seçime blok listeyle gidildiği zaman en çok oy alan listede cinsiyet ve gençlik kotaları yedek üyelerle tamamlanmamış olsa bile diğer listeden adaylarla tamamlanamaz. Partililerimizin sandığa giderek tercih ettiği özgür iradeyi hiçbir sebep göstermeksizin masa başında değiştirmek istiyorlar. Sandıkta delege seçimlerini kaybedenler masada tüzüğe aykırı bir takım oyunlarla kazanmaya çalışıyorlar. Genelgeyi bahane edip bunu da adaletsizce beyaz liste delegelerine uyguluyorlar. Tesadüfe bakın ki bütün Mersin’de yapılan delege seçimlerin de genelge sadece Yenişehir’de ve Beyaz Liste delegelerini mağdur etmek için uygulanıyor.”

 

“SEÇİLEREK DELEGE OLMUŞ PARTİLİ YOLDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ VE HAKLARINI SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ”

Konuşmasının devamında yapılan adaletsizlik karşısında duracaklarını ve seçilmiş delegelerin haklarını sonuna kadar savunacaklarını belirten CHP Yenişehir İlçe Başkan Adayı Çağatay Çakar, “Haksız bir şekilde sağladıkları bu avantaj ile yanında oldukları Mavi Liste’nin başkan adayını da maalesef bu suça ortak etmiş oluyorlar. 100 yıllık, adalete inanmış, demokrasiye gönül vermiş, şahısların değil ülkenin sigortası olan bir partiyiz! Cumhuriyeti kuran bir partinin üyelerinin özgür iradesine ipotek koyulmaya çalışılmaktadır. Bizler buna asla izin vermeyeceğiz. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Kimsenin şahsi çıkarları üyelerimizin tercihinin üstünde değildir. Mesele 21 delege değildir. Mesele isimler ve şahıslardan çok fazlasıdır. Mesele adaletiyle topluma örnek olmaktır. Mesele ben yaptım olduramadım meselesidir. Mesele kısa çöpün uzun çöpten hakkını alma meselesidir. Tüzüğü çiğneyerek, üyelerimizin iradesini yok saymak için masa başı oyunlara başvurursanız. İşte o zaman karşınız da bu partinin onurlu emekçi tabanını ‘hak hukuk adalet’ diye haykırır bir şekilde görürsünüz. Bizi bölmek istiyorsunuz, delegelerimizi silmek istiyorsunuz. Ancak biz, bu partinin çıkarlarını şahısların çıkarlarından üstün tutan adil ve dürüst emekçileri olarak, birleşe birleşe saltanatınıza ve adaletsizliğinize son vereceğiz. Birleşe birleşe kazanacağız. Buradan ilçe ve il yönetimlerine sesleniyorum bu hukuksuzluğu yapmayın. Seçilmiş delegeleri mağdur etmeyin. Biz bu haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Tüm yasal yollara başvurarak sesimizi daha da yükselterek mücadelemizi devam ettireceğiz. Bugün burada ilçe binası önündeyiz bu durum devam ederse çok daha büyük bir kitle ile il binası önünde de oluruz. Seçilerek delege olmuş partili yoldaşlarımızın yanındayız ve haklarını sonuna kadar savunacağız. Çünkü haklıyız,  kazanacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA