Yobazların maskesini düşürdü! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yobazların maskesini düşürdü!


 

Tarsus’ta ‘Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi’ isimli tiyatro oyunu ile ilgili ‘müstehcenlik’ ve ’dini değerlere hakaret’ içerdiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmasına tepki gösteren Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan adeta yobazların maskesini düşürdü: “Devlet destekli bu oylun 17 yıldır ülkenin her yerinde oynanıyor ve hiç kimse suç duyurusunda bulunmadı.” Siyasi argümanlarla Tarsus halkının galeyana getirilmeye çalışıldığını savunan Bozdoğan, “Yobazların galeyanı ile Tarsus’ta kaos ortamı yaratılmaya çalışılıyor” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Bir aylık tatilin ardından toplanan Tarsus Belediye Meclisi, Ağustos ayı toplantısını yaptı. Meclise Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın açıklamaları damga vurdu. Bozdoğan, müstehcenlik içerdiği ve dini değerleri aşağıladığı iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunulan müzikli güldürü tiyatro oyunu olan ‘Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi’ ile ilgili çok sert açıklamalar yaptı.

 

“KESİP BİÇTİĞİ VİDEOLAR İLE SOLUĞU ADLİYEDE ALDI”

“Bu yıl 3. Düzenlediğimiz her mahallemizi karış karış gezen tiyatrolar aymaz ve bilgisiz bir şovmenin çektiği videolarla başka şekilde gündeme geldi” diyen Bozdoğan, “Bu aymaz ve bilgisiz bir video yayınladı, kendisinin hayatı boyunca bir tiyatro oyunu izleme cesareti olduğunu hiç zannetmiyorum, kesip biçtiği videolar üzerinden soluğu adliyede aldı. Sanat olayını engelleme girişiminde bulunan yobaz zihniyeti anlatacağım.  

Bilgisiz; oyunda, inanç değerlerinin hedef alındığını öne sürüyor, ‘toplumla ilgili olumsuz ve kötü örneklerin yayınlanmasının kabul edilecek hiçbir yanı yok’ diyordu.

Konuyla ilgili Valilikçe yapılan açıklamada da, ‘müstehcen ve dini inanç değerlerini aşağılayan ifadeler kullanıldı’ denildi. Tarsus Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuş.

Dinimizi aşağılayan, aileyi ve milli değerlerimizi sarsan bu skeç neymiş? İzleyelim” dedi.

Oyundan bir kesit izleten Başkan Bozdoğan’a, AKP’li Abdurrahman Altınsucu, “Bu tiyatronun burada sahnelenmesi yasa dışı” tepkisi geldi.

DEVLET TİYATROLARINCA 2006’DEN BERİ OYNANIYOR

Bunun üzerine Haluk Bozdoğan ise, “Altınsucu, şimdi anlattıklarımı sende dinle, sonra konuşursun. Bu izlediğiniz oyun 2006 yılında Van Devlet Tiyatrosu’nda oynanan bir oyun. Yani Tarsus’ta yasaklanması için şikayet edilen, suç duyurusunda bulunulan oyun, Türkiye Cumhuriyeti’ni Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından onayanmış bir oyun. İlgili birimlerce olumlu raporlar verilmiş bir oyun. Van Devlet Tiyatrosu tarafından onlarca kez sahnelenmiş bir oyun. Dini aşağılamış mı? Aile, milli değerlerimizi sarsmış mı? Müstehcen mi? Oyuncu tesettürlü mü? Adamın elinde tesbih var mı? Neden oynattınız o zaman?

Bu oyun sadece Van’da mı oynanmış, hayır. Muş’ta, Batman’da, Siirt’te de oynanmış. Aynı oyun, aynı skeç… Ve bir çok yerde daha sahnelenmiş. Bir çok ilin valisi ‘dini değerlerimiz aşağılanıyor’ diye soruşturma başlatmamış. Rüştü Asyalı yıllarca oynamış bu oyunu. Ülkenin her sahnesinde, her yerinde kapalı gişe oynuyor. Ankara Valiliği ve oyunun gösterildiği hiçbir ilin valiliği, ‘dini değerlerimiz aşağılanıyor, aile yapımız, milli ve manevi değerlerimiz ile bağdaşmıyor’ diye dava açmıyor.

“TARSUS’TA YAPAYALNIZ BİR BAŞIMAYIM”

Benim yapayalnız bir başıma olduğum Tarsus’ta soruşturmalar başlatılıyor. Şikayetler yağıyor. Neden oynatılmasın ki? Bize göre her gün binlerce kişiyle buluştuğu Tarsuslu vatandaşlarımıza göre ne dini aşağılıyor ne de milli değerleri yıpratıyor.

Ankara’da bu oyun devlet Tiyatrosu’nda para karşılığında oynatılıyor. ‘Dini değerlerimiz aşağılanıyor’ diyeceksiniz hem de aynı oyun için parayla bilet satacaksınız…

Tarsus halkı huzurunda gambaz şarlatanlar gibi şikayet etmiyorum. Eğer müstehcence, aile ve milli değerlerimizi aşağılıyorsa neden yıllarca vatandaşa izlettiniz? Neden devletin kurumlarında hazırlayarak vatandaşa parayla sattınız?

 

“HALK GALEYANA GETİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

Tarsus Belediyesi yapınca halkı galeyana getirmek için siyasi bir argüman mı oluyor? Bu oyunu Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne soracaksınız.

Tarsus’taki ahlaksız siyaseti, yobazlıkla taçlandıranların maskesini bir kez daha düşürdüğüm için gururluyum. Oyunumuz ne dini değerleri aşağılıyor ne de aile ve milli bütünlüğüne zarar veriyor. Cehaleti paçalarından açan, ağzı salyalı zihniyetlere sesleniyorum; tehditleri yapanlara, yaptıranlara, biraz önce izlediğiniz oyundaki adam Arabistanlı bir petrol şeyhini canlandırıyor. Olay ne Türkiye’de geçiyor ne de İslam’dan, İslamiyet’ten söz ediyor. Ancak oyunu izlemeye bile cesaret edemeyen yobazların galeyanı ile Tarsus’ta kaos ortamı yaratılmaya çalışılıyor.

 

“SİZİN DE TEPKİ KOYMANIZ GEREKİYOR”

Belediye başkanınız, kadınları aşağılayan fıkralar anlatırken kafanızı kuma mı gömdünüz? Binlerce Tarsuslunun izlediği tiyatroları kapatırken şovmen olmaya karar vermemiş miydiniz?

Açtığınız soruşturmaları çok yakından takip edeceğim. Ülkemin özgür, sanat eserlerini sahnelemeleri için elimden gelen her şeyi yapacağım. Sanatı gördüğünde korkan yobazlardan da cesur olmalarını, Ankara’da Devlet Tiyatrolarında bu oyunun yıllarca nasıl sahnelendiğini öğrenmesini istiyorum. Sonra da gerçekten gücü yetiyorsa, gerçekten siyasetçilerse vakıflarda tecavüz edilen çocukların, çocuk gelinlerin, öldürülen kadınların videosunu çeksinler. Güçleri yetiyorsa İsveç’te Kuran’ı kerimi yakan zihniyeti meşrulaştıranların videosunu çeksinler. Bizde yobaz değil, delikanlıymış bu adam diyelim. Bu davranış biçimini sergileyen insanlar siyaset yapmıyor, dürüstçe, mertçe işler yapıyorlar diyelim.

Bugün burada günahsız, sadece sahnede sergiledikleri oyun nedeniyle tehdit, hakaret yapılması ve bunu da siyasi argümanlarla yapılması sizin de tepki koymanıza neden olmalı. Bu olay böyle bitmeyecek, devam edecek” diye konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA