MESKİ’den AKP’ye ‘susuzluk’ cevabı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESKİ’den AKP’ye ‘susuzluk’ cevabı!


 

AKP Mersin Milletvekili Alı Kıratlı’nın, Mezitli Devlet Hastanesi inşaatının MESKİ’den kaynaklı susuzluk nedeniyle geciktiği iddialarına yanıt geldi. MESKİ genel Müdürü Korkmaz: “İlerlemede kurumumuz adına herhangi bir gecikme söz konusu değildir” dedi.

Haber Merkezi

 

AKP Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, önceki gün beraberinde İl Sağlık Müdürü Emrah Ceviz ile birlikte inşaatı devam eden 150 yataklı Mezitli Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. Kıratlı, inşaatın MESKİ’den kaynaklı susuzluk sorunu nedeniyle geciktiğini ileri sürerek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e çözüm için seslendi. Kıratlı, Mezitli’nin yoğun nüfus artışına dikkat çekerek hastanenin ilçe için önemine dikkat çekti.

 

“İNŞAAT YAKININDAKİ MEVCUT ŞEBEKE HATTINDAN TALEP EDİLEN İÇMESUYU DEBİSİ KARŞILANAMAYACAK”

MESKİ ise yaptığı yazılı açıklama ile iddiaları kabil etmedi. Mezitli’de inşası devam eden Devlet Hastanesi ile ilgili kamuoyuna yansıyan iddialarla ilgili MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz tarafından açıklama yapıldı. Genel Müdür Korkmaz tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Söz konusu hastane inşaatının içmesuyu talebi, kurumumuza yüklenici firma Aslanlar-Olsa İş Ortaklığı tarafından 25 Temmuz 2023 tarihinde yapılmış olup; müracaat evrakları incelendiğinde, yüklenici tarafından inşaat ruhsatının henüz imza aşamasında olduğu beyan edilmiştir. Bu durum üzerine firma yetkilisine bu şekilde aboneliğin tesis edilemeyeceği söylenmiş, yine de sürecin hızlandırılması amacıyla Genel Müdürlüğümüze bağlı teknik ekiplerimizce yerinde keşif yapılmış, inşaat yakınındaki mevcut şebeke hattından talep edilen içmesuyu debisinin karşılanamayacağı bildirilmiştir. Bu bildirimde yeni bir proje çalışması ile 2 bin metre uzaklıktaki en yakın depodan şebeke hattı döşenmesi ile ancak talebin karşılanacağı, proje çalışmasını takiben yatırım programına alınabileceği irtibatta olunan yüklenici firmaya iletilmiştir.”

Genel Müdür Korkmaz açıklamasının devamında, söz konusu inşaatla ilgili MESKİ adına herhangi bir gecikmenin olmadığına dikkat çekerek “Açıklamalarda ifade edildiği üzere, ilerlemede kurumumuz adına herhangi bir gecikme söz konusu değildir. Yatırım programımızda olmayan ve yüksek debi içeren talep ile ilgili olarak proje birimimiz çalışmalarını sürdürmekte olup, gerekli işlemlerin ardından söz konusu çalışma yatırım programına alınarak iş ve işlemler yapılacaktır” dedi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA