Mersin-Gaziantep arası 2 saat 15 dakikaya düşecek | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin-Gaziantep arası 2 saat 15 dakikaya düşecek


 

Haber Merkezi

 

Birleşik Krallık İhracat Finansmanı Dairesi’nin (UK Export Finance /UKEF) alıcı kredisi hesabı yoluyla sağladığı finansman ile ilerleyecek Mersin, Adana, Gaziantep Yüksek Hızlı Demiryolu inşaatı sabırsızlıkla bekleniyor.

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı adına UKEF desteğiyle Rönesans Holding tamamlayacağı açıklanan proje ile hızlı tren koridoru oluşturulacak ve Konya, Karaman, Aksaray, Niğde,  Mersin, Adana, Osmaniye, Maraş Gaziantep birbirine bağlanacak.

Mersin-Gaziantep arasında 361 km olan mesafe, 295 km'ye,6 saat 23 dakika olan seyahat süresi 2 saat 15 dakikaya düşecek.

 

‘TÜRKİYE'DE TRAFİĞE AÇILACAK EN UZUN DEMİRYOLU TÜNELİNDE IŞIĞI GÖRDÜK’

Bir dizi ziyaret ve programlara katılmak üzere Gaziantep'te bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Önemli yatırımlarımdan birisi olan Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep projemizin önemli bir etabını oluşturan 17 kilometre uzunluğundaki Bahçe-Nurdağı Hızlı Tren Projemizin Işık Görme Töreni’nde sizlerle birlikteyiz. Projemiz Türkiye’nin en uzun demiryolu tüneli olması özelliğine sahiptir. Bahçe - Nurdağı Hızlı Tren projemiz ile; Bahçe- Nurdağı İstasyonları arası 32.5 kilometreden 17 kilometreye düşecek. 60 km olan işletme hızı 160 km’ye çıkacak. Yük trenleri seyir süreleri 80 dakikadan 15 dakikaya, Yolcu trenleri seyir süreleri 60 dakikadan 10 dakikaya düşecek. Projemizde yer alan çift tüplü tünelimizin birincisinin, açma işlemini 2020 yılı şubat ayında tamamlamıştık. 2021 yılı Şubat ayında delme işlemine başladığımız T1 Tüneli’nde de bugün ışığı görüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

MERSİN-GAZİANTEP ARASI 2 SAAT 15 DAKİKAYA DÜŞECEK

Mersin-Gaziantep arasında 361 km olan mesafe, 295 km'ye,6 saat 23 dakika olan seyahat süresi 2 saat 15 dakikaya düşeceğini söyleyen Bakan Uraloğlu, “Türkiye’nin en uzun çift tüplü demiryolu tüneli sayesinde Bahçe İstasyonu’nu Nurdağı İstasyonu’na bağlayacağız. Projemizle birlikte aynı zamanda Adana- Gaziantep arası seyahat süresi de 1 saat 30 dakikaya düşecek. Güneydoğu’yu Akdeniz’e, Anadolu’yu Ortadoğu’ya bağlayan yolların kavşağında yer alan Gaziantep, üretim, istihdam ve ihracatta ülkemizin önemli merkezleri arasında yer alıyor. Bu önemli şehrimizin ulaşım ve iletişim altyapısına 2003 yılından bugüne kadar yaklaşık 54 milyar 310 milyon lira harcama yaptık. İlimiz sınırları içerisinde 377 kilometrelik demiryolu ağımız bulunmaktadır. Nurdağı-Başpınar arasındaki yaklaşık 70 km’lik Hızlı Tren Hattı yapım çalışmalarımız devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

 

“BU PROJEMİZ İLE ZAMANDAN YILLIK YAKLAŞIK 2 MİLYAR TL TASARRUF ELDE EDECEĞİZ”

Projelerle beraber yıllık 2 milyar TL tasarruf sağlanacağını belirten Bakan Uraloğlu, “Projelerimiz tamamlandığında, yenilenebilir enerji kaynaklarından temin edilebilen elektrikli işletmecilik sayesinde “yeşil enerji koridorunun” önemli bir bölümünü oluşturacağız. Hatlarımızı elektrikli hale getirerek aynı zamanda fosil yakıt tüketiminin ve dışa bağımlı olan enerji ihtiyacının azalmasını sağlayacağız. Projelerimizle vatandaşlarımıza güvenli, konforlu bir ulaşım imkanı sağlarken, çevreci ve doğa dostu olmasını da önemsiyoruz. Gaziantep’teki ilimizdeki demiryolu projelerimiz sayesinde enerjiden yıllık 280 milyon lira tasarruf, karbon salınımından ise 26 bin ton azalma sağlamış olacağız. Ayrıca, İstanbul-Eskişehir-Ankara-Konya YHT hatları ve Konya-Karaman ile Konya-Aksaray-Ulukışla üzerinden Mersin Yenice’ye bağlanan Hızlı Tren projelerimizin devamı niteliğinde olan Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Projemizde yapım çalışmalarımız devam ediyor. Projemiz tamamlandığında Mersin-Gaziantep arası 361 kilometre olan mesafeyi, 295 kilometreye düşüreceğiz. 6 saat 23 dakika olan seyahat süresi de, 2 saat 15 dakikaya düşecek. Bu projemiz ile zamandan yıllık yaklaşık 2 milyar TL tasarruf elde edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“BU PROJEMİZİ 2025 YILINDA TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ”

Hızlı tren projelerini 2025 yılına kadar tamamlamayı hedeflediklerinin altını çizen bakan Uraloğlu, “Konya’dan Osmaniye ve Gaziantep’e kadar uzanan hızlı tren koridoru Konya, Karaman, Aksaray, Niğde, Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Gaziantep il sınırlarından geçerken, tamamlandığında çevre iller ile birlikte 10’dan fazla il ve çok sayıda ilçeye hizmet verecek. Bu projemizi 2025 yılında tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Dolayısıyla, İstanbul’dan trene binen vatandaşlarımız Eskişehir-Ankara-Konya-Karaman-Niğde-Mersin ve Adana üzerinden Hızlı Tren konforu ile güvenli bir yolculuk yaparak Osmaniye’ye, oradan da Gaziantep’e ulaşabilecek. Bununla birlikte bu koridor üzerindeki sanayi bölgeleri ile Mersin ve İskenderun Liman bağlantıları da sağlanmış olacak. Bahçe-Nurdağı Hızlı Tren Projemizde emeği geçen Demiryolcu kardeşlerime, yüklenici firma yetkilileri ve çalışanlarına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA