YKS sonrası öğrencilere tercih ve danışmanlık hizmeti | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YKS sonrası öğrencilere tercih ve danışmanlık hizmeti


 

Akdeniz Belediyesi, YKS sınavı sonrasında da öğrencileri yalnız bırakmadı. YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Etüt Merkezi’ne başvuran öğrencilere tercih ve danışmanlık hizmeti veriliyor.

Haber Merkezi

 

Metropol Gökdelen Binası 29’uncu katta bulunan Etüt Merkezi’nde, lise mezunu gençlere ücretsiz üniversite hazırlık kursu veren Akdeniz Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girip yüksek puan elde eden ve tercih hakkı kazanan gençlere, alanında uzman öğretmenler tarafından danışmanlık hizmeti sunuyor.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Etüt Merkezi’nin verdiği ücretsiz üniversite hazırlık kursuna katılan gençleri, bugünlerde ise hayalini kurdukları üniversite ve bölüm heyecanı sardı. 20 Temmuz 2023 tarihinde YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından Merkeze gelerek uzmanlardan bilgi alan gençler, bu sayede yapacakları tercihlerde zorluk ve belirsizlik yaşamıyor. Merkezde uzman öğretmenler tarafından öğrencilere; üniversiteler ve bölümleri, ders içerikleri, atama durumu, mezun olduktan sonra iş bulma olanakları hakkında bilgiler veriliyor.

 

TERCİH İÇİN GELEN ÖĞRENCİLERDEN TEŞEKKÜR…

Yeni Mahalle’de ikamet ettiğini belirten ve Akdeniz Belediyesi Etüt Merkezi’nin ücretsiz kurslarına katılarak üniversite sınavına hazırlandığını ifade eden Zeliha Atan; “Arkadaşımın aracılığıyla belediyemizin verdiği kursa katıldım. Sınavın ardından da geldiğim merkezde uzman öğretmenler, bana tercih ve danışmanlık hizmeti vererek üniversiteler ve bölümler hakkında bilgi verdi. Böyle bir hizmeti bizlere sunduğu için Akdeniz Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Karaduvar Mahallesi’nden geldiğini söyleyen Aylin Aktepe ise; yaklaşık 1 yıldır etüt merkezine geldiğini ifade ederek; “Gerek öğretmenlerimizin bize yaklaşımı, gerekse dersliklerimizin fiziki koşulları çok güzel. Bizleri düşünerek hayata kattığı bu hizmetleri için Akdeniz Belediye Başkanımız Mustafa Gültak’a çok teşekkür ediyorum. Bizleri sınava hazırlayan öğretmenlerimize ve tercih sürecinde yanımızda olan rehber öğretmenlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA