‘Lütfen yolumuzu asfaltlayın!’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Lütfen yolumuzu asfaltlayın!’


 

Burunucu Mahallesi sakinlerinin ekip diktiği, çeşitli meyve ağaçları yetiştirdiği Bozloğan mevkinin içinden geçen ve son yıllarda hastaneye geçiş yolu ve öğrenci servislerinin kullandığı yolun asfaltlanmasını isteyen vatandaşlar, tozdan toraktan ağaçların büyük zarar gördüğünü belirterek, Silifke Belediyesi’nin bu konuda kendilerine yardımcı olmasını istediler.

Haber Merkezi

 

Folklor heykelinin karşısından OSB’ye giden yola sapmadan direk olarak Bozloğan bölgesine giden yolun artık insan sağlığına bile zarar verecek boyutlara geldiğini belirten bir gurup Burunucu Mahallesi sakinleri dertlerini dile getirmemiz için gazetemizden yardım talebinde bulundular.

başta olmak üzere, zeytin, nar, erik, kayısı, avokado gibi meyve ağaçlarının bolca yetiştiği yol güzergahında, ağaçlar tozdan topraktan yaprakları görünmez duruma gelirken, bu durumun ağaçlarda hastalıklara ve verim düşüklüğüne yol açtığını dile getiren vatandaşlardan ve gurubun sözcüsü Mustafa Tekin, “Yol üzerinde yüzlerce dönüm arazi var ve boş arazi yok. Hepsinde de çeşitli meyve ağaçları bulunuyor.

Zeytin, liman, avokado, erik, kayısı, nar ağaçları başı çekiyor.  Bunun yanı sıra çeşitli sebzelerde yetiştiriliyor. Ancak yolun stabilize olması, bazı bölgelerin asfalt olmasına rağmen özelliğini yetirmesi nedeni ile yolun tüm tozu bahçelerimize geliyor.

 

HASTANE VE ÖĞRENCİ SERVİS YOLU

Silifke Devlet Hastanesinin bölgemize taşınması ile birlikte bu yolu kullanan insan sayısı bir hayli artı. Hastaneyi gitmek için bu yolu kullanan yüzlerce aracın bu tozlu yoldan geçerek, savurduğu tozlar ağaçlarda ve sebze bahçelerinde.

Ayrıca öğrenci servisleri de bu yolu sıkça kullanmaya başladılar. Pazarkaşı, Say, Bucaklı ve Tosmurlu mahallelerinden yapılan servisler bu yolu tercih ediyorlar kısa olması nedeni ile ama olan bizim ekili ve dikili alanlarımıza oluyor.

Silifke Belediyesi bu yaz döneminde sürekli olarak asfalt döküyor. Tarla yolları açıyor, açtıkları tarla yollarını da asfaltlıyorlar. Burası da sadece biz çiftçilerin değil Silifke’de yaşayan binlerce insanın aracı ile geçiş noktası olan bir yol haline dönüştü.

Yaklaşık 2 kilometre civarında olan bu yolun asfaltlanmasını Silifke Belediyesi yetkililerinden talep ediyoruz. Bizler bahçelerimizde çalışırken bile toz yutarken, ağaçlarımızın yaprakları tozdan görünmez duruma geldi. Yağmur yağsa bile tozdan arınmayacak şekilde.

Tüm arkadaşlarımız adına Silifke Belediyesinden bu serzenişsimize kulak vermelerini istiyor, yolumuzu asfaltlayarak bu toz topraktan bizleri kurtarmalarını arzu ediyoruz. İnanıyoruz ki, Silifke Belediyesi yetkilileri bu yolumuzu kısa sürede asfaltlayarak, bizleri bu sıkıntıdan kurtaracaklardır” diyerek, çektikleri sıkıntıları objektifimize gösterdiler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA