DH – TN işçileri alacaklarını istiyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DH – TN işçileri alacaklarını istiyor!


 

Mersin Serbest Bölge’de 3 ay önce faaliyetine son veren DH – TN Tekstil Şirketi’nin işçileri tazminat ve maaş alacakları için eylem yaptı. Patronların ‘atölye satılacak bekleyin’ diyerek aylardır kendilerinin oyaladıklarını söyleyen işçiler, mahkemeye gitmek isteyenlerin ise tehdit edildiğini, savundu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Serbest Bölge’de faaliyet gösterirken 3 ay önce kapanan DH – TN Tekstil işçileri, alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle firma önünde eylem yaptı.

Yaklaşık 20 yıllık geçmişe sahip firmada en uzunu 15 yıla yakın çalışma süresine sahip yaklaşık 200 işçi, hem tazminatları hem de ödenmeyen son 3 aylık maaşlarını istiyor. Firmanın kapanan atölyesi önünde bir araya gelen işçiler, mağduriyetlerinin giderilmesini istediler. Firma sahipleri Avni Doğan ve Adil Doğan’ın seslerini duymasını isteyen işçiler, verdikleri sözleri yerine getirmelerinin beklediklerinin söylediler.

 

HAKKINI ARAYAN TEHDİT EDİLDİ

Hakkını alamayan işçilerden Cüneyt Sönmez, yaşananlara tepki göstererek, yetkililerin seslerini duymasını istedi. 200 insanın tek isteğinin alın terinin, emeğinin karşılığı olan maaş ve tazminatları olduğunu söyleyen Sönmez, firma yetkililerinin kendilerini aylardır oyaladığını ve haklarını aramak istediklerinde de tehdit edildiklerini savundu.

 

FİRMA KAPANDI ORTADA KALDIK

Tekstil işçisi Sönmez, “Bu firmada 15 yılı aşkın süre geçmişi olan var. Ama firma kapandı ve biz ortada kaldık. Tazminatımızı alamadık içerde 3 aylık maaşımız var, 3 ay boyunca salladılar en son 7’inci ayın sonunda ödeyecekleri ödemediler bu seferde isteyen bizi mahkemeye versin diyorlar. Yıllarca ödemeyiz diyorlar tehdit ediyorlar atölyeyi satılığa çıkardılar, ne zaman satarsak o zaman ‘öderiz’ diyorlar. İflas da göstermediler. Ara ara ödeme alan oldu ama çoğu alamadı. Çocuğu rahatsız olanlar var ve içeride 500 bin TL 300 bin TL alacağı olanlar var” dedi.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA