Mersin yargıda terfi kenti oldu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin yargıda terfi kenti oldu!


 

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 2023 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi’nin yayınlanması ile Mersin yargısında büyük bir değişim yaşandı. Kente gelenler daha çok küçük ölçekli il ve ilçelerden olurken. Kentten gidenlerin ise daha büyük ölçekli şehirlere atandığı görüldü.

HEDİYE EROĞLU

 

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 2023 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi’ni yayımladı.

HSK kararname ile toplam 1092 adli ve idari hakim-savcı adayının atamalarını yaptı. 25 Temmuz 2023'te yapılan ad çekme sonucuna göre hakim ve savcı adaylarının yeni görev yerlerinin açıklandığı liste de Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararname kapsamında adli yargı görevlendirmelerinde Mersin’in terfi kenti olduğu görüldü Kente gelenler daha çok küçük ölçekli il ve ilçelerden olurken. Kentten gidenlerin ise daha büyük ölçekli şehirlere atandığı görüldü.

Kararname ile Mersin Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Tamer Yalçın, Adana Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına getirilirken, Mersin Cumhuriyet Savcısı Mehmet Turan Denizgöçer, Kocaeli Cumhuriyet Savcılığına, Mersin Cumhuriyet Savcısı Mehmet Çıtanak, Mardin Cumhuriyet Savcılığına atandı.

 

MERSİN TERFİ KENTİ OLDU

Pertek Hâkimi Adil Yasin Yolalan, İskenderun Hâkimi Deniz Güneş, Urla Hâkimi İrem Karaca, Ağrı Hâkimi Bahar ŞAan Benli, Hatay Hakimi Bilge Ertürk, İskenderun Hâkimi Erdem Güneş, Gaziantep Hakimi Ayşe Avar, Adana Hâkimleri Eyyup Gümüşhan ve Ahmet Erkan Deveci ile İskenderun Hakimleri Mustafa Kemal Yıldırım ve Leyla Korkmaz ile İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Üyesi Mehmet Sarıkaya, Mersin Hakimliğine atandı.

Hatay Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Aytekin Çağlar Turan da, Mersin Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı.

Muş Cumhuriyet Savcısı İdris Şeker, Konya Cumhuriyet Savcısı Esra Altınışık ve Hatay Cumhuriyet Savcısı Melih Alpaslan ile Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Muhsin Muslu Mersin Cumhuriyet Savcılığına, Batman Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Aydın Cıvgın Mersin Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına Mersin Hâkimliğine, Şanlıurfa Cumhuriyet Savcısı Veysel Taşkın ile Yalova Cumhuriyet Savcısı Hayati Sağır Mersin Cumhuriyet Savcılığına atandı.

MERSİN’DEN GİDENLER GENELDE YÜKSELDİ

Mersin Hakimi Mustafa Söyler Adana Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliği’ne getirilirken, Mersin Cumhuriyet Savcısı Mustafa Özkan Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığına, Mersin Hakimi Ayhan Yıldırım Kocaeli Hakimliğine, Mersin Hâkimi Hamdiye Yılmaz İmret Adana Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine, Mersin Cumhuriyet Savcısı Mehmet Hikmet Avar Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine, Mersin Hakimleri Zeynep Yalın Sarıtürk ve Nezihe Özbilen Peker Adana Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine, Mersin Hakimleri Selda Karayılan Avcı ve Fatih Akhan Adana Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine, Mersin Hakimi Ali Afşar Samsun Hakimliğine, Mersin Cumhuriyet Savcısı İbrahim Evci Karabük Cumhuriyet Savcılığına, Mersin Cumhuriyet Savcısı Olcay Temizyürek Cesur Suruç Cumhuriyet Savcılığına, Mersin Hâkimi Şebnem Alev Adana Hâkimliğine, Mersin Cumhuriyet Savcısı Onur Yavuz Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığına, Mersin Hakimi Yeşim Özoluk Kula Hâkimliğine, Mersin Hâkimi Merve Meral Kemaliye Hâkimliğine, Mersin Cumhuriyet Savcısı Mustafa Meral Kemaliye Cumhuriyet Savcılığına atandılar.

 

TARSUS’TA NE OLDU?

Kararname kapsamında Tarsus’tan gidenlerin terfi, gönderilenlerin ise sürgün gibi atamalarla görevlendirildiği gözlendi.

Tarsus İlçesinin Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, yükselerek Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına getirildi.

Tarsus Cumhuriyet Savcılarından Mustafa Cantürk Elbistan Cumhuriyet Savcılığına ve Osman Karagöz Mardin Cumhuriyet Savcılığına atandı.  

Tarsus Hâkimlerinden Elif Ceren Kaya Bodrum Hâkimliğine, Tanju Bayındırlı Akhisar Cumhuriyet Savcılığına ve Abdullah Üstek de Düzce Hakimliğine atandı.  

Iğdır Cumhuriyet Savcısı Mahmut Yozgatlıgil Tarsus Cumhuriyet Savcılığına atanırken, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Üyesi Seher Gülnur Sarıkaya, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Üyesi Tekin Karaca, Akhisar Hakimi Emre Turgut, Ezine Hâkimi Zehra Aykaç Şen, Denizli Cumhuriyet Savcısı Olgun Kaya, Devrek Hâkimi Ersel Özkan, Emet Hâkimi Sıddıka Çetin Polat, Reşadiye Hâkimi Mustafa Ay Tarsus Hâkimliğine atandılar.

 

SİLİFKE’DE DURUM NE?

Silifke Cumhuriyet Savcılarından Tevfik Önen ve Abdullah Gökçe İstanbul Cumhuriyet Savcılığına, Nurbanu Keleş Adana Cumhuriyet Savcılığına ve Alper Akkaya Malatya Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Silifke Hâkimlerinden Cihan Alpaslan Kahramanmaraş Hâkimliğine, Gizem Orta Şanlıurfa Hakimliğine, Tahir Özdemir ve Merve Özdemir Küçükçekmece Hâkimliğine ve Azize Korkmaz Özyer İstanbul Anadolu Hâkimliğine atandı.

Öte yandan Altınözü Hâkimi Arif Keskin, İpsala Hâkimi Latif Duygusuz, Hopa Hâkimi Mehmet Kurt, Alaçam Hâkimi Azmi Can Sapmaz, Kavak Cumhuriyet Savcısı Emre Ekinc de Silifke Hakimliğine atanan isimler oldular.

Ayrıca Lâdik Cumhuriyet Savcısı Hicret Arslan Silifke Cumhuriyet Savcılığına atandı.

 

ERDEMLİ NE DURUMDA?

Akçakale Cumhuriyet Savcısı Tülay Ercelan, Nizip Cumhuriyet Savcısı Onur Durak Erdemli Cumhuriyet Savcılığına, Erdemli Cumhuriyet Savcılarından Yağız Polat İstanbul Cumhuriyet Savcılığına, Batıkan Ocak Malatya Cumhuriyet Savcılığına ve Ömer Faruk Öztürk Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Erdemli Hâkimlerinden Selin Okumuş Gaziosmanpaşa Hâkimliğine, Gül Sazak Polat İstanbul Hâkimliğine, Muhammet Tanrıverdi İstanbul Hâkimliğine, Elif Nur Doğay Tanrıverdi İstanbul Hakimliğine atandı.

Adıyaman Hâkimi Ali Sarıkaya, Emirdağ Hâkimi Orhan Aydin, Ayvacık (Çanakkale) Hâkimi Ayşe Melda Özkaynak, Aydin ve Gemerek Hâkimi Neslihan Sığırcı Erdemli Hakimliğine atanan isimler oldular.

 

ANAMUR’DA NELER OLDU?

Anamur Cumhuriyet Savcısı Alper Ersan Kâhta Cumhuriyet Savcılığına, Anamur Hâkimlerinden Durmuş Efe Şanlıurfa Hâkimliğine, Hatice Hilal Gürbüz, Gaziantep Hakimliğine ve Şeyma Ersan da Kahta Hakimliğine atandılar.

Beyşehir Hâkimi Duran Hazır ile Çaycuma Hâkimi İbrahim Alper Mete de Anamur Hakimliğine atanan isimler oldular.

 

MUT’TA SON DURUM

Mersin’in Mut İlçesinde ise Mut Cumhuriyet Savcılarından Yusuf Kaan Özdemir Nazilli Cumhuriyet Savcılığına ve Feride Bingöl Ahlat Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Mut hakimlerinden Mehmet Akif Ayaz Mardin Hâkimliğine ve Berna Çelik de Siverek Hâkimliğine atandılar.

Son olarak Diyarbakır Hâkimi Tayfun Erzik ile Diyarbakır Hâkimi Ayşegül Sivri Erzik de Mut hakimliğine atanan isimler oldular.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA