Toroslar’ın çevik başkanı hizmet atağını sürdürüyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Toroslar’ın çevik başkanı hizmet atağını sürdürüyor


 

Çalışmaları ile Toroslar’ın çehresini değiştiren çevik Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, hizmet atağını sürdürüyor.

Haber Merkezi

 

Toroslar’a birçok yenilikçi proje kazandıran Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar vatandaşlarımızın beklenti ve ihtiyaçlarını doğru bir şekilde tespit ettik. Ulaşımdan imara, kültür sanattan eğitime, tarımdan hayvancılığa, sağlıktan spora kadar birçok fiziki ve sosyal projelerimizi halkımızla buluşturmaya devam ediyoruz” dedi.

 

“4 YILDA TOROSLAR’IN DÖRT BİR YANINDA OLDUK”

“Toroslar Belediyesi olarak en zor günlerde en özel projelerle vatandaşlarımızın yanında olduk. Biz birlikte güçlüyüz. Neye ihtiyaç varsa oradayız” diyen Başkan Yılmaz; “Çevik ve sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmetlerle dolu 4 yılı geride bıraktık. Tüm dünyayı etkisi altına alan, ulusal çapta mücadele ettiğimiz koronavirüse karşı Sosyal ve Çevik Belediyeciliğin en güzel örneklerini gösterdik. Tam kapanma döneminde Gönül Bağı Projesi’ni başlattık. İlçemizin tüm ihtiyaçlarını Gönül Bağı Birimlerimizle çözüme kavuşturduk. Salgınla en ön cephede savaşan sağlık kahramanlarımızın anısını yaşatmak adına Korukent Mahallemizde Sağlık Kahramanları Parkı’nı inşa ettik.11 ilimizi etkileyen deprem felaketinin yaralarını sarmak için depremin hemen ardından teyakkuza geçtik.  Afet bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarının ardından enkaz kaldırmaya, yardım malzemelerinin ulaştırılmasından depremzedelerin Mersin’e getirilmesine kadar gece gündüz ekiplerimiz, iş makinelerimiz ve araçlarımızla destek verdik. Konaklama, sıcak yemek, giyim, psikolojik destek, sağlık, Çocuk Danışma Merkezi, araç koordinasyon ve özel gereksinimli birey desteği hizmetinin verildiği Acil Destek Merkezimiz ile depremzede vatandaşlarımıza yardım elimizi uzattık” diye konuştu.

 

“ŞEHRİ GELECEĞE TAŞIYACAK ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

El ele, gönül gönüle Mersin’e daha nice projeler kazandıracaklarını kaydeden Başkan Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti; “Düzenlediğimiz toplantılar ve mahalle ziyaretlerimiz ile sorunları birinci ağızdan dinleyerek ortak çözüm yolları konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyoruz. Kent mobilyalarını, atölyelerimizde ürettik. Böylece hem tasarruf sağladık hem de ekonomiye katkıda bulunarak, ihtiyaçları anında giderdik. Kilit Parke Üretim Tesisimizde imal ettiğimiz parke, sıcak asfalt, bordür ve kaldırım çalışmalarımızın yanında yeni yollar açarak ulaşımı daha da konforlu hale getirdik.1453 rakımlı Arslanköy Yaylası’nda düzenlediğimiz Toroslar Kar Festivali ile Mersinimizin kış turizminde de bir marka olduğunu tüm Türkiye’ye gösterdik. 23 branşta açtığımız kurslarla yılın 4 mevsiminde spor yapma imkânı sunuyoruz. TFF 2. Lig’de kentimizi temsil edecek olan Yeni Mersin İdman Yurdu için kolları sıvadık. Mülkiyeti belediyemize ait olan Korukent Mahallesi’nde bulunan Prof. Dr. Aziz Sancar Gençlik Merkezi’ndeki idari bina ve tesisi, belediye meclis kararıyla 10 yıl süre ile Mersin İdman Yurdu A.Ş. Spor Kulübü’ne tahsis ettik. 48 branştaki Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarımız (TORTEK) ile binlerce kişiye meslek edindiriyoruz. Tarıma ve çiftçilerimize destek projelerimizle öncü çalışmalar yaptık. Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezimiz ile uzman psikologlar eşliğinde danışmanlık hizmeti veriyoruz. Kariyer Merkezimiz ile vatandaşlarımızın iş bulmalarına ve işverenlerin de nitelikli eleman ihtiyacına çare oluyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğini amaçladık. Toroslar Akademi Projemiz kapsamında 8. ve 12. sınıf öğrencilerimiz için ücretsiz Destekleme Kurslarını açtık. Üniversite kazanan öğrencilerimizin eğitimlerine katkıda bulunmak ve ailelerin yükünü hafifletmek amacıyla lisans 3.200 TL, ön lisans 1.600 TL olmak üzere 1.294 öğrencimize burs desteğinde bulunduk. Mersin’in en büyük Çocuk Şenliği’ni Toroslarımızda çocuklarımızla buluşturduk. On bir ayın sultanı Ramazan ayının manevi atmosferini düzenlediğimiz iftar yemeği ve Ramazan panayırı ile yeniden yaşatıyoruz. “Hayır Çarşısı” ile binlerce dar gelirli vatandaşımızın ihtiyacını karşılamaya devam ediyoruz.”

 

“ÇEVRE KONUSUNDA ELDE ETTİĞİMİZ HER BAŞARI İÇİN GURURLUYUZ”

Başkan Yılmaz, çevre konusuna hassasiyetle yaklaştıklarını vurgulayarak; “Sokakta Temizlik Var” Projemiz ile günlük temizlik yapılmasının yanı sıra mahallelerimiz periyodik olarak baştan aşağı temizleniyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Sıfır Atık Yönetmeliğinde yer alan kriterleri yerine getirerek, 4'üncü "Sıfır Atık Belgesi'ni aldık. Mersin’de bir ilk olan 1. Toroslar Sıfır Atık Zirvesi’ni gerçekleştirdik. Tehlikeli Atık Geçici Depolama Alanı’nı faaliyete geçirdik. Kurduğumuz Kompost Gübre Yapım Ünitesi ile organik atıkları dönüştürerek kompost gübre üretiyoruz. TOKİ tarafından Toroslar’a inşa edilecek olan 650 sosyal konut için arsa tahsisinde bulunduk. İlçemizi geleceğe taşıyacak yeni imar planlarımızı tamamlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“BU ŞEHRİN TARİHİNİ ve ZENGİN KÜLTÜRÜNÜ ÖNEMSİYORUZ”

Kent tarihini gün yüzüne çıkaran projelerinden biri olan Buluklu Mahallesi’ndeki “KuvayiMilliye Karargâhı’nın, kültür turizmine de önemli katkı sunduğunu söyleyen Başkan Yılmaz; “Kuvayi Milliye Karargâhı’nı Buluklu Mahallemizde ziyarete açtık. Milli Mücadele çalışmalarına karargâhlık etmiş, yaklaşık 200 yıllık bina; vatandaşlarımızın ve kentteki okulların yanı sıra Türk dünyasından ve yabancı ülkelerden Mersin’e gelen öğrencilerin de ziyaretçi akınına uğruyor.3 Ocak Zafer Yürüyüşü, milli bayramlarda gerçekleştirdiğimiz şiir yarışmaları, turnuvalar, cirit, güreş müsabakaları ve konferanslar ile özellikle yeni nesle tarih şuurunu unutturmuyoruz” dedi.

 

“TÜRKİYE YÜZYILI’NA YAKIŞIR BİRÇOK PROJE VE ÇALIŞMALARIMIZLA İLÇEMİZİN YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRECEĞİZ”

“Halkımıza kaliteli hizmet vermek amacıyla ekibimizle gece gündüz çalışarak yatırım ve proje ürettik” diyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Avrasya Araştırma Şirketi tarafından yapılan "En Başarılı 20 Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı" anketinde en başarılı 3’üncü belediye başkanı seçildik. Yine ORC Araştırma Şirketi’nin hazırladığı son 3 yılın en başarılı 10 ilçe belediye başkanları arasında yüzde 62,4 oranla ikinci sırada yerimizi aldık. Genç Dostu Şehirler Fikir ve Proje Yarışması’nda “Tekno Toroslar” Projemiz ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan ödül almanın gururunu yaşadık. Global Kalite Zirvesi’nde “Yılın En Başarılı Belediye Başkanı” ödülüne, Uluslararası Kafkas Derneği tarafından 13’üncüsü düzenlenen Yılın En İyileri Ödül Töreninde ise “Yılın En Başarılı Belediye Başkanı” ödülüne layık görüldük. Bunun gururunu yaşıyoruz. Mersinimize, Toroslarımıza teşekkür ediyoruz. Umudumuz, hayalimiz ve hedefimiz büyük. Ancak 5. görev yılımızda da yine en büyük zenginliğimiz birlik ve beraberliğimiz olacaktır. Bizler, devlet ve millet olarak her türlü sıkıntıyı aşabilecek güçteyiz. Bunu hep birlikte gördük ve gösterdik. Türkiye Yüzyılı’na yakışır birçok proje ve çalışmalarımızla ilçemizin yükselişini sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA