Naci Görür’den Adana uyarısı: Özenli olmak lazım! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Naci Görür’den Adana uyarısı: Özenli olmak lazım!


 

Yer Bilimci Naci Görür, Adana’da yaşanan depremin ardından ikinci kez açıklamalarda bulundu. Mersin’i de endişelendiren olası bir depremle ilgili bölgede yaşayanlara seslenen Görür,

Haber Merkezi

 

Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanlardan uyarılar gelmeye devam ediyor.

Adana havzasındaki olası çok şiddetli bir depremin kalitesiz yapı stoğu ve sorunlu zemine sahip bölgelerde yıkıma neden olabileceği yaşana Mersin’de de gündem olan açıklamaların öne çıkanı Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den geldi.

Görür, ilk paylaşımında Adana bölgesinin hassasiyetini koruduğunu ifade ederek "Daha büyük ve daha küçük deprem olacaktır. Belli bir süreye kadar belli bir sıklıkla olacaktır" ifadelerini kullandı.

“EĞİP, ÇEKİP YİNE KENDİNİZE GÖRE YORUMLAMAYIN”

Yeniden bir açıklamada bulunan Görür, Adana'da yaşayanlara seslendi: "Adanalı sevgili izleyicilerime: Biliyorsunuz, ben sosyal medyayı sadece sizleri bilgilendirmek, bildiğim kadarıyla deprem konusunda aydınlatmak için kullanıyorum. Deprem konusunda çok sayıda tweet aldığım için yine kısa ve basit bir özet yazacağım. Anlaşılır olmasına özen göstereceğim. Siz de eğip, çekip yine kendinize göre yorumlamayın lütfen.

 

“STRES TRANSFER EDİLEN FAYLARDA DA YENİ DEPREMLER OLABİLİR”

Son 6 Şubat depremleri açığa çıkan enerjinin bir kısmını deprem üreten aynı fay sisteminin kırılmayan kesimine veya en yakın komşu faylara transfer edebilir. Stres transfer edilen faylarda da yeni depremler olabilir (Eğer fay transfer öncesi yeterli stres biriktirmişse). Kimi faylarda da stres transferi o fayda stresin azalmasına neden olabilir. Adana Havzası da 6 Şubat deprem bölgesine yakın ve fayları 6 Şubat depremlerini üreten faylarla ilişkili. Onun için biz Adana Havzasında özenli olmak lazım dedik. İlla da şu zamanda deprem olacak demedik. Stres transferi nedeniyle Havzada depremler olabilir, dikkatli olun dedik. Adana Havzasında veya yakınında bir çok fay var.

 

“BİZİM ASIL UYARIMIZ YÖNETİMLERE”

Örneğin; Saimbeyli, Savrun, Çokak, Misis, Toprakkale, Yumurtalık, Karataş vb. Bizim asıl uyarımız yönetimlere. Yani bu söylediğimi anlamak bu kadar zor mu? Size yalan yanlış, bilim dışı yazan çizen şarlatanlara kulak vermeyin.

Yerel yönetimi, AFAD’ı ve yetkilileri dinleyin. Evinizde herhangi bir sorun yoksa evinize girin deniliyorsa lütfen girin. Sokakta hayat mı geçer, en kısa sürede de evinizin deprem performansını ölçtürün. Sevgiyle."


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA