MEÜ ilk 10’a giremedi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ ilk 10’a giremedi!


 

“Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri” araştırmasının sonuçları belli oldu. Öğrencilerin yaşamaktan en memnun olduğu listenin başında bu yıl da Eskişehir yer alırken, Mersin 13. sırada yer aldı.

Haber Merkezi

 

Üniversite Araştırmaları Laboratuarı’nca (UNIAR) her yıl yayınlanan, 'Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri' araştırmasının sonuçları belli oldu.

ÜNİAR kurucuları Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre 81 ildeki 126 devlet ve 74 vakıf olmak üzere 200 üniversitede öğrenim gören 47 bin 761 öğrencinin birçok farklı alandaki memnuniyetleri belirlendi.

 

ESKİŞEHİR, ANKARA, ÇANAKKALE...

Şehirden memnuniyet, şehirde kendini güvende hissetme, ulaşım imkanları, eğlence, spor, esnafla ilişkiler, öğrencilere karşı halkın tutumu, gezi, sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlikler gibi konularda öğrencilerin cevaplarından oluşan Üniversite Araştırma Laboratuvarı (ÜNİAR) ‘Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırması’nın (TÜMA) sonuçlarına göre; üniversite öğrencilerinin yaşamaktan en memnun oldukları şehirler sırasıyla Eskişehir, Ankara, Çanakkale, Aydın, Muğla ve Antalya oldu. Mersin Üniversitesi ise listede ancak 11’inci sırada yer alabildi.

Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi olmak üzere 3 başarılı devlet üniversitesi ile Türk akademik hayatına büyük katkı sunan Eskişehir, öğrencilerin güven içinde yaşadığı ve mutlu olduğu şehir olarak da önemli bir konumda bulunuyor.

Araştırma sonuçlarından büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yaptığı değerlendirmede, “ÜNİAR’ın geleneksel hale getirdiği bu anketinde bu yılda ilk sırada yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri sıralamasında Eskişehirimiz bu sene de öğrencilerin yaşamaktan en memnun olduğu kent oldu. Bu şehre renk katan tüm evlatlarımın gözlerinden öpüyor, gençler için bu kenti yaşanabilir kılan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum.” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA