Metamfetamine savaş açıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Metamfetamine savaş açıldı


 

Türkiye’de metamfetamin uyuşturucu maddesi tehlikesi giderek artarken aralarında Mersin’in de olduğu 10 ilde valiler bir araya gelerek etkin mücadele için düğmeye bastı.

HEDİYE EROĞLU

 

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu Raporuna göre, uyuşturucu kullanımının yanı sıra metamfetamin ticareti de büyük artış gösteren Türkiye'de mücadele her geçen gün hız kazanıyor.

Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı’nca yayınlanan 2023 Türkiye Uyuşturucu Raporu’na göre Türkiye’de geçen yıl yakalanan eroin ve kokain miktarları bir önceki yıla kıyasla düşerken metamfetamin ve captagonda ise adeta patlama yaşandı.

Harekete geçen yetkililer uyuşturucu ticaretinin önlenmesi için etkin çalışma yöntemleri geliştiriyor.

Bu kapsamda aralarında Mersin’in de olduğu 10 ilin valileri bir araya gelerek, mücadele için fikir alışverişi yaptı.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın da katıldığı çevrimiçi Metamfetamin ile Mücadele Akdeniz Bölge Toplantısında önemli görüşmelere imza atıldı.

Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Konya, Mersin ve Osmaniye illerinin Vali/Vali Yardımcısı ve ilgili kurum yetkililerinin metamfetamine adeta savaş açtı.

METAMFETAMİN NEDİR?

Çok güçlü ve yüksek oranda bağımlılık yaratıcı bir kimyasal madde olan metamfetaminin hiç bir şekilde yasal bir kullanımı bulunmuyor.

Genel olarak met, mavi, buz ya da kristal gibi isimlerle yasa dışı şekilde satılan bu madde, uyarıcı amaçla kullanılıyor, ancak sinir sistemini doğrudan etkiliyor.

Vücuda girdiği anda coşkun tepki yaratan bu madde, Amerikan Madde Bağımlılığı Ulusal Enstitüsü'ne göre 20inci yüzyılın ortalarında geliştirildi ve ilk olarak solukla çekilen burun ve bronş açıcı olarak kullanıldı.

Uyarıcı özelliği nedeniyle aktivite artışına ve iştah kaybına neden olurken, genel bir haz hissi yarattığı belirtildi. Ancak etkisinin beklentilerin aksine, sinir sistemi üzerinde uzun süreli ve daha zararlı sonuçlara yol açtığı anlaşıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA