Mersin’den savunma sanayi atağı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’den savunma sanayi atağı!


 

Dünyanın en büyük savunma sanayisi buluşmalarından olan ve bu alanda önemli bir tanıtım, pazarlama ve iş birliği platformu haline gelen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’na 10 firma ile çıkarma yapan Mersin göz doldurdu.

HEDİYE EROĞLU

 

İstanbul’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu yıl 16’ıncısı düzenlenen (IDEF) 2023 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı, dünyanın en büyük savunma sanayisi buluşmalarından birine ev sahipliği yaptı.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) yönetim ve sorumluluğunda düzenlenen fuar katılımcı firma sayısı bakımından dünyanın en büyük dördüncü sanayi fuarı olarak öne çıkıyor.

IDEF’23’e 689 yerli ve 772 yabancı katılımcı olmak üzere toplam bin 461 firmanın teknolojileri sergilendi. Ayrıca 81 ülkenin 189 heyeti fuarı ziyaret ederken IDEF kapsamında yerli ve yabancı resmi heyetler ile katılımcı firmalar arasında çeşitli iş birliği görüşmeleri gerçekleştirildi. Ayrıca önemli projelere ilişkin sözleşmeler imzalandı.

 

MERSİN FUARA 10 FİRMA İLE ÇIKARMA YAPTI

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) organizasyonunda, savunma sanayi alanında faaliyet gösteren Mersinli 10 firma katıldı. Yerli savunma sanayi firmalarının yeni ürünlerinin tanıtıldığı IDEF'23’e Mersin firmaları göz doldurdu.

Fuarda Mersin firmalarını MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ve MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır yalnız bırakmadı. MTOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Safvatullah Işık, MTOSB Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Orgun, Zeynep Şemsi Aysalar, Hasan Yıldırım, MTOSB Denetim Kurulu Üyesi Bedri Akyüz, MTSO Meclis Üyeleri, Mersin Teknopark Genel Müdürü İhsan Gültekin’in de eşlik ettiği stant ziyaretlerinde firmalarla bir araya gelen Sabri Tekli ve Hakan Sefa Çakır, başarılar diledi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA