YKS şampiyonundan Mezitli’ye kütüphane övgüsü | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YKS şampiyonundan Mezitli’ye kütüphane övgüsü


 

Haber Merkezi

 

Mezitli’de yaşayan, Eyüp Aygar Anadolu Lisesi mezunu Baran İnce, YKS 2023 Türkiye 94’üncüsü ve Mersin 1’incisi oldu. İnce, kazandığı büyük başarı sonrası ailesiyle birlikte derslerini çalıştığı Mehmet Faruk Gürtunca kütüphanesini ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a ziyarette bulundu. Başkan Tarhan’a çalışma süreciyle ilgili bilgiler veren Baran İnce, Mezitli’de bulduğu olanakların başarısında büyük paya sahip olduğunun altını çizdi.

 

“MEHMET FARUK GÜRTUNCA KÜTÜPHANESİ DE UĞRAK YERLERİMDEN BİRİSİ OLDU”

Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi yapıldığından bu yana çok faydalı bir kurum olduğunu ve sürekli kendisinin de buraya geldiğini ifade eden Baran İnce, “Mehmet Faruk Gürtunca Kütüphanesi de uğrak yerlerimden birisi oldu. Gerçekten fiziki ortamı, her türlü olanağı barındırması, sessiz bir yer olması çok güzel. Özellikle çalışırken kütüphanenin imkanlarını kullandım ve belediyenin desteğini en iyi şekilde hissettim. Zaten diğer ilçelerle karşılaştırdığımızda bir farkı var Mezitli’nin. Mezitli çok güzel bir yer. Özellikle birçok yerde kütüphaneler var. Bu duyarlılığı nedeniyle başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ediyorum” dedi.

 

“BAŞARIMIN SIRRI SABREDEREK VE ÜSTÜNE KOYARAK ÇALIŞMAK”

YKS’ye hazırlanan gençlere de tavsiyelerde bulunan İnce, 11’inci sınıftan itibaren yoğun bir çalışma sürecine başladığını ifade ederek, “11’inci sınıfta ve yaz döneminde yoğun bir süreç geçirdim. 12’nci sınıfta ise daha çok deneme sınavlarına yoğunluk verdim. Haftada birkaç deneme sınavı yaptım. Her hafta iyi sonuç alacağım diye bir şey yok. Moralimi bozmadan çalışmaya devam ettim. Başarımın sırrı sabrederek ve üstüne koyarak çalışmamdı. Ailemin desteği de çok önemliydi. Hiçbir zaman desteklerini esirgemediler. En önemlisi de kazansam da kazanmasam da her zaman arkamda olduklarını biliyorum. Gençlerimiz her zaman kendine inanmalı ve hedeflerini çok büyük tutmalı”diye konuştu.

 

“BU PROJELERİN SONUNDA BAŞARININ DA GELMESİ BİZLERİ DAHA MUTLU EDİYOR”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da yakaladığı başarı ile ailesinin yanında Mezitli’yi ve Mersin’i gururlandıran Baran İnce’yi kutlayarak başarılarının devamını diledi. Mezitli’de yaşayan her bireyin eğitime ve kitaba en kolay ulaşabilmesi için birçok projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Tarhan, “Evinde ders çalışma imkanı bulamayan gençlerimiz için Kafe Kütüphanelerimiz, ekonomik destek amacıyla eğitim yardımı, ihtiyaç sahibi öğrencilere destek amacıyla Mezitli’nin Filizleri projesi, Gönüllü Evlerimizin, Mezitli Kent Konseyi, Mezitli Solinova Üretici Kadın Kooperatifimizin ortaya koyduğu projelerin hepsi gençlerimizin eğitime daha kolay ulaşması için hazırlandı. Ayrıca başta Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk kitabı olmak üzere farklı dünya klasiklerinden on binlerce kitabı bastırıp ücretsiz olarak dağıttık. Tüm bu projelerin sonunda başarının da gelmesi bizleri daha mutlu ediyor ve çabalarımızın boşuna olmadığını da en güzel şekilde gösteriyor” dedi.

Başkan Tarhan, “Baran’ı ve değerli ailesini bu başarıdan dolayı kutluyorum. Baran’ın eğitimine destek olan ismini vermeyen Şanlıurfalı iş insanını da tebrik ediyorum. Eğitim hayatına ve sonrasına da aynı başarıyla devam etmesini diliyorum. Bundan sonra Baran’ı biz de takip edeceğiz ve eğitim hayatı boyunca sık sık bir araya geleceğiz” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA