Seçim bitti, emekliler unutuldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Seçim bitti, emekliler unutuldu


 

Geçinemediklerini söyleyen emekliler, İŞKUR’a giderek iş başvurusu yaptı. İŞKUR önünde konuşma yapan Tüm Emekli - Sen Mersin Şube Başkanı Canpolat, seçim bittikten sonra emeklilerin unutulduğunu ve AKP iktidarının verdiği sözleri tutmadığını söyledi. Ayrıca Canpolat, emekli maaşlarının 15 bin TL’ye çıkarılmasını talep etti.

BARIŞ ÇOBAN

 

2017 Tüm Emeklilerin Sendikası(Tüm Emekli - Sen) Mersin Şube üyeleri, artan zamlara ve kendilerine reva görülen düşük emekli maaşına tepki göstermek için Mersin İŞKUR önünde bir araya gelerek iş başvuru formu doldurdular ve ardından İŞKUR'a iş başvurusu yaptılar. Geçinemediklerini söyleyen emekliler, AKP - MHP iktidarının kendilerine reva gördüğü emekli maaşını kabul etmediklerini, emekli maaşının 15 bin TL'ye çıkarılmasını gerektiğini ve istedikleri emekli maaşını alana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirttiler.

AKP SÖZÜNÜ TUTMADI, EMEKLİLERİN MAAŞI ERİDİ

İŞKUR önünde konuşma yapan Tüm Emekli - Sen Mersin Şube Başkanı Oktay Canpolat, AKP ve ortaklarının milletvekillerine seslendi: "AKP ve AKP'nin bileşenleri olan milletvekillerine sesleniyorum. Seçim sürecinde bizlere bir gece de 2 bin liralık artış yaptınız seçim yatırımı olarak. Bu 2 bin liralık artış kök maaşlarımıza yansımadı ve hemen sonrasında bir dolu vaatle 'emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz' diyerek bangır bangır bağırdınız. Seçimin hemen sonrasında, yapılan yüzde 100'lük, yüzde 200'lük zamlarla maaşlarımız olduğu gibi eridi. Siz gene seçim yatırımı olarak 'hem refah payından pay, hem de enflasyon oranında maaş' dediniz. Oysa meclise geldiğiniz gün bunların tam tersini yaptınız. Hiç vicdanınız sızlamadı mı? Muhalefet partilerin verdiği önergelere 'hayır' derken içiniz hiç mi sızlamadı? Daha dün yemin etmediniz mi bu ülkenin mutluluğu ve refahı için çalışmaya? Ne çabuk unuttunuz verdiğiniz yemini! Yoksa sizler meclise girerken vicdanınızı, paltonuzu ve ceketinizi astığınız yere asarak mı giriyorsunuz?

15 BİN TL MAAŞ TALEBİ

Şimdi biz buradan sesleniyoruz: Yarın 25 Temmuz. Meclis olağan üstü toplanıyor. Bu maaşla bırakın geçinmeyi, bu hayat bize zehir zembelek oldu. Bize yarın 15 bin TL maaş vermenizi talep ediyoruz. Eğer bu talebimiz dikkate alınmazsa, biz emekliler her gün fiili ve meşru mücadelemizi insanca yaşama hakkımızı savunmak için kullanacağız.

 

EMEKLİLERE ÖRGÜTLENME ÇAĞRISI

Son olarak buradan emeklilere sesleniyorum: Sevgili emekliler bir daha aldatılmak, kandırılmak ve kazık yemek istemiyorsanız gelin sendikamızda örgütlenin. Bugünkü AKP iktidarı emeklileri yok sayıyor. Emeklileri sırtından atmaya çalışıyor. Bu yüzden emeklilerin birlik olması lazım"

Canpolat'ın konuşmasının ardından emekliler, iş başvurusu formu doldurarak İŞKUR binasına giriş yaptı ve iş başvurusunda bulundular.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA