MEÜ TTO’nun TÜBİTAK 1601 projesi kabul edildi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ TTO’nun TÜBİTAK 1601 projesi kabul edildi


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi’nde(MEÜ) Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar’ın talimatları doğrultusunda 3 Nisan 2023 tarihinde açılan “TÜBİTAK 1601 Teknoloji Transfer Profesyoneli (TTP) Çağrısı” üzerine çalışmalara başlayan üniversitenin Teknoloji Transfer Ofisi’nin(TTO)  proje başvurusu kabul edildi. Yaklaşık iki ay süren TÜBİTAK değerlendirmesi sonucunda projenin fonlanmasına karar verildi. Destek sürecinin başlatılmasına karar verilen proje sözleşmenin imzalanması ise 1 Ağustos 2023 tarihi itibariyle başlayacak.

Temel olarak, Mersin TTO’nun kurumsal alt yapısının, üniversite-sanayi etkileşiminin güçlendirilmesini ve fikri ve sınai mülkiyet haklarının ticarileştirilmesi üzerine odaklanan; iki yıllık bir süreci içeren ve üniversite projelerini geliştirme, yönetme, değerlendirme ve iyileştirme başlıkları altında çeşitli alt hedefleri olan projeyle Ar-Ge ve yenilikçilik temelinde üniversitenin performansının artırılması amaçlanıyor.   

Projede üst hedef olarak ise; araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik projeleri (TÜBİTAK) odaklı kamu-üniversite ve sanayi iş birliğini geliştirme, üniversitemizde üretilen bilgi ve yapılan buluşları Fikri Sınai Mülkiyet (FSM) kapsamında koruma altına alma ve uygulamaya aktarma (ticarileştirme) adına Mersin TTO'nun hizmet alt yapısının güçlendirilmesi yer alıyor.

Proje ile Mersin TTO yeniden yapılanacak ve ilgili tüm taraflara profesyonel hizmet veren bir ara yüz haline dönüştürülecek. Bu doğrultuda üniversitenin akademisyenlerinden oluşan Mersin TTO Yürütme Kurulu da kuruldu. Yine aralarında Almanya ve Finlandiya’dan gelen profesyoneller ile Mersin’in güçlü kurum ve kuruluşlarından (Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, Mersin Deniz Ticaret Odası, Mezitli Belediyesi) oluşan Mersin TTO danışma Kurulu oluşturulurken, bu kurul TÜBİTAK’a sunulan yıllık performans programı doğrultusunda çalışmalarına da devam ediyor.

Proje ile kamu, sanayi ve üniversite “projeler ara yüzü” konumunda olan ve “iş birliğinin katı hali” şiarı ile çalışmalara başlayan Mersin TTO, bölgesel, ulusal ve uluslararası proje alt yapılarına entegre olan, bu alt yapılardan beslenen ve bu alt yapıları besleyen bir yapıya dönüşüyor. Temel önceliği; yürütme ve danışma kurulları, üniversitenin akademisyenleri ve bölgesel aktörlerle Mersin inovasyon uzayını oluşturmak ve üniversitenin bir araştırma üniversitesine dönüşmesine katkı vermek olan TTO’nun, üniversitenin “Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler” endeksinde üst sıralara yükseltmeyi hedefliyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA