Mersin hakkını alamıyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin hakkını alamıyor!


 

Yıllardır hak ettiği yatırımları alamayan Mersin halkı, vergi ödemede ilk 4 ayda yüzde 75,5’lik oran ile Türkiye ortalamasının üzerine çıktı.

HEDİYE EROĞLU

 

Üvey evlat muamelesi gören ve bunun sonucu olarak yıllardır hak ettiği yatırımları alamayarak gelişimini sağlayamayan Mersin, buna rağmen devlete sorumluluğunu üst düzeyde yerine getirmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde yapılan İl Koordinasyon Kurulunun 2023 yılı III. dönem toplantısında, kentte yürütülen 600 projenin, toplam yatırım bedelinin 98 milyar 513 milyon 806 bin TL, 2023 yılı harcamasının ise 5 milyar 627 milyon 159 bin TL olduğu açıklanmıştı.

 

ALDIĞIMIZDAN FAZLASINI VERİYORUZ!

Mersin’in hak ettiği yatırımı alamadığı bu toplantıda ortaya konan rakamlar ile görülürken, Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı verilere göre yılın ilk 4 ayında bütçedeki vergi gelirleri başka bir acı gerçeği gözler önüne serdi.

Vergisine sadık Mersinli, yılın ilk 4 ayında 48 milyar 300 milyon vergi tahakkukunun 36 milyar 470 milyon TL’sini ödeyerek, Türkiye ortalaması yüzde 62.73 iken, yüzde 75,5 ödeme oranı ile ülke ortalamasının üzerin çıktı.

Her zaman vergi ödemede ilk 10 il arasında yer alan ancak bu vergilerle yapılan yatırımlarda hiçbir zaman ilk 10’a giremeyen Mersin’in yaşadığı haksızlığa karşı tepkiler artıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA