Ekmen, Mersin Liman ücretlerini sordu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ekmen, Mersin Liman ücretlerini sordu


 

Haber Merkezi

 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Mersin Uluslararası Limanı’ndaki yanaşma penceresi adı altındaki ücretlere ilişkin olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a, “Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) tarafından talep edilen konteyner başına 30 Amerikan doları ücret, yapılan sözleşmelere uygun mudur?” diye sordu.

Mersin Uluslararası Limanı’nın ekonomiye önemli katkılar sağladığını belirten Ekmen, limanda yaşanan beklemelerin ve yükselen maliyetlerin ithalatçıları ve ihracatçıları mağdur ettiğini ifade etti.

“Ticaret Bakanlığı, dış ticaret maliyetlerine karşı önlem alacak mıdır?”

Mersin Uluslararası Limanı'nı denetleme sorumluluğunun TCDD'ye ait olduğunu hatırlatan Ekmen, Ticaret Bakanlığı’ndan da yanaşma penceresi uygulaması nedeniyle artan dış ticaret maliyetlerine karşı alınacak önlemler hakkında bilgi talep etti.

DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, soru önergesindeşu sorulara yanıt verilmesini istedi:  “Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) tarafından, yanaşma penceresi uygulaması adı altında talep edilen konteyner başına 30 Amerikan doları ücret, yapılan sözleşmelere uygun mudur? Mersin Uluslararası Limanı’nı denetlemekle mesul olan T.C.D.D. bu ücrete dair herhangi bir denetlemede bulunmuş mudur? Ticaret Bakanlığı, yanaşma penceresi uygulamasına istinaden alınan bu ücret sebebiyle artan dış ticaret maliyetlerine karşı önlem alacak mıdır?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA