Mersin PTT emekçilerinden baskı ve sürgün protestosu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin PTT emekçilerinden baskı ve sürgün protestosu


 

KESK’e bağlı Haber-Sen üyelerine yönelik yıldırma amaçlı baskı ve sürgünlere Mersin’de ses yükseltti. PTT önünde eylem yapan emekçiler, mücadele vurgusu yaparak, “Bizleri yıldıramayacaksınız” mesajı verdi.

HEDİYE EROĞLU

 

KESK’e bağlı Haber-Sen üyeleri sürgünlere maruz kalmaya devam ediyor. Son olarak aralarında Mersin’in de olduğu bir çok ilde yaşanan sürgünler tepki çekti.

Mersin PTT Başmüdürlüğünde çalışan önceki dönem sendika Genel Başkanı Musa Özdemir Kayseri’ye sürgün edildi. Özdemir hakkında sürgün için gerekçe yaratamayan PTT yönetimi Birim Kurulu kararını gerekçe gösterdi.

Sürgünlere karşı eylem yapan Haber -Sen üyeleri Mersin’de de sokağa indi. Emekçiler Mersin PTT önünde bir araya gelerek, yaşananları protesto etti.

 

“KORKU İMPARATORLUĞUNU TANIMIYORUZ”

Burada bir basın açıklaması yapan Haber-Sen Mersin Temsilciliği Ahmet

Mersin PTT Başmüdürünün yaratmak istediği korku imparatorluğunu tanımıyoruz. Kendini ebedî gören nice zalimler gibi bu korku imparatorluğu da yıkılmaya mahkumdur. Mersin PTT Başmüdürlüğü bünyesinde çalışan PTT emekçilerinin sorunları içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Artan iş yükü ve personel eksikliğinin yanı sıra, ortak akılla sorunları çözmek yerine baskıcı ve otoriter bir yaklaşımla emekçilerin taleplerine kulak tıkayan PTT Başmüdürü iş barışını ve huzurunu bozmaktadır. Hiç bir muhalif sesin çıkmasına tahammülü olmayan Mersin Başmüdürü kanun yönetmelik ve insani tüm değerlerden uzak tamamen kendi hükmünü sürmek istediği bir korku imparatorluğu kurmuştur.  Müdürlerin Şeflerin görev alanına müdahale edip Merkez Müdürlerinin haberi dahi olmadan emekçilerin görev yerlerini keyfi bir şekilde değiştirerek adeta tek adam hükmünü sürmektedir.  

 

“BASKILAR ARTTI, İKİ ÜYEMİZİN İL İÇİNDE GÖREV YERLERİ DEĞİŞTİRİLDİ”

KESK Haber-Sen olarak Mersin Başmüdürünün yaptığı uygulamaları ve emekçilere karşı kullandığı onur kırıcı söylemleri defalarca dile getirmemize rağmen PTT Genel Müdürlüğünün cezasızlık politikası bu baskıları ve onur kırıcı söylemleri arttırmaktadır. Dile getirdiğimiz gerçekler karşısında sendikamız üye ve yöneticilerine karşı düşmanlık hukuku artmakta adeta öç alır gibi üye ve yöneticilerimiz il içinde hizmet gereği adı altında sürgün edilmektedir. Yaklaşık üç hafta önce Mersin’de bulunan Genel Müdürlük Müfettişine yaşanan sorunlar hakkında rapor sunulduktan sonra bu hafta içinde üyelerimize karşı baskılar artmış iki üyemizin il içinde görev yerleri değiştirilmiştir.

 

“ÜYELERİMİZİN GÖREV YERLERİ KEYFİ OLARAK DEĞİŞTİRİLEREK CEZALANDIRILMAK İSTENMEKTE”

Bahçelievler Posta Dağıtım Müdürlüğünde çalışan üyemiz Gökhan Safi, İHS yönetmeliğinin 69.maddesine göre PTT tarafından gerek duyulması halinde hizmet gereği olarak görev yerinin değiştirilmesini kabul eder, hükmü gerekçe gösterilerek Toroslar Posta Dağıtım Merkez Müdürlüğüne, Toroslar Posta Dağıtım Müdürlüğünde çalışan üyemiz Nuran Eren Kara Metropol Merkez Müdürlüğüne sürgün edilmiştir.

Daha önce de dile getirdiğimiz üzere il içi atama ve görevlendirmeler sendikamıza karşı silah olarak kullanılmaya devam ediyor. İl içinde Başmüdür tarafından yapılan görevlendirme ve tayinlerde hizmet gereği adı altında üyelerimizin görev yerleri keyfi olarak değiştirilerek cezalandırılmak istenmektedir. İdarelerin çalışanlarını atamaları ya da görev yerlerini değiştirmeleri konusunda takdir yetkisi bulunmakla birlikte, bu yetkinin mevzuata uygun olarak kullanılması gerektiğini ve sınırsız olmadığını bir kez daha hatırlatıyoruz. Son yaşanan il içi sürgünlerle Mersin PTT Başmüdürünün görev ve yetkilerini sendikamıza karşı ayrımcılık baskı ve mobbing aracı olarak kullandığı bir kez daha ayyuka çıkmıştır. Gerçekleri çarpıtma konusunda çıraklıktan ustalığa geçen Mersin Başmüdürünün haklarında hiçbir soruşturma olmadan hizmet gereği adı altında yaptığı sürgünler derhal iptal etmeli ve Mersin Başmüdürlüğü hakkında gerçek bir soruşturma başlatılmalıdır.

KESK Haber-Sen olarak adaletsizliğe hukuksuzluğa, adam kayırmaya ve keyfî uygulamalara alışmayacağımızı bir kez ilan ediyoruz.

Mücadelemiz tüm emekçiler içindir…  Emeğimizi yok sayan, güvencesiz çalışma koşullarını dayatan, iş barışını bozan baskı mobbing ve ayrımcılığa karşı tüm emekçileri KESK Haber-Sen de mücadeleyi büyütmeye ve bu korku imparatorluğunu hep birlikte yıkmaya davet ediyoruz. Bizleri yıldırayacaksınız!... Boyun eğmeyeceğiz biat etmeyeceğiz!... Biz kazanacağız!... Yaşasın KESK yaşasın Haber-Sen!” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA