İSTİKLAL’DEKİ TIKANIKLIĞA KARŞI YASAK PARK ÇIKIŞI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İSTİKLAL’DEKİ TIKANIKLIĞA KARŞI YASAK PARK ÇIKIŞI!


 

İstiklal Caddesi’nin tek şeride indirilerek daraltılmasına tepkiler sürerken Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sorunun yasak park alanlarının işgaline göz yumulmasından kaynaklandığını savundu. Seçer, “O bölgenin tamamında park yasağı var. Bölge trafik gerekli denetimi yaptığı takdirde orada kimse bir tane araç koyamaz, gider otoparka bırakır, o cadde de herkese fazlasıyla yeter” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı Meclisi toplantısında İstiklal caddesindeki çalışmalar gündem oldu.

 

“ÇİFT ŞERİTLİ YOL TEK ŞERİDE DÜŞÜRÜLDÜ”

İlk olarak söz alan AKP’li Zafer Şahin Özturan, “İstiklal Caddesi ile ilgili sokak sağlıklaştırma çalışması yapıldı ama bu haliyle sıkıntı olacağını o zamanda söylemiştim. Çift şeritli yol tek şeride düşürüldü. Caddeye inen tüm ara sokaklara dubalar konulmuş durumda. Bu dubalar nedeniyle vatandaşların caddeye giriş çıkışında sıkıntı yaşanıyor. İleriki günlerde bu bölgelerde yaşanabilecek acil bir durumda bunlar sıkıntıya neden olabilir. Bu da çözülürse iyi olur” dedi.

 

“ESNAF MEMNUN”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise bölgedeki sorunun yasak park alanlarının işgaline göz yumulmasına bağladı.

Seçer, “İstiklal Caddesi’nde 3. Etap şuanda devam ediyor. Bir ay içinde oda bitecek ve nefis bir cadde olacak. Cadde dar mı, tek yön oldu. Esnaflarla konuşuldu. Çoğunluğu elde edemiyorsunuz ama çoğunluğu sağladığınız zaman bu işi yapabiliyorsunuz. Ama bir kişi karşı diye tüm esnaf karşı gibi bir hava yaratmak doğru değil. İstiklal Caddesi’nin bu halinden bir çok esnaf memnun.

 

“O BÖLGENİ TAMAMINDA PARK YASAĞI VAR”

Orada trafik sorunu var. Cadde dar mı değil. Orada bisiklet yolu ayrılmış durumda, ısrarla bunun kaldırılması isteniyor ama bu araçlar giderek yaygınlaştı. Kaldırımdan, araçların arasından giden bu araçlar ciddi tehlike yaratıyor. Böyle geniş caddelerde bisiklet yolu olması o caddenin can güvenliği açısında da trafiğin selameti açısından son derece önemli.

O bölgenin tamamında park yasağı var. Bölge trafik gerekli denetimi yaptığı takdirde orada kimse bir tane araç koyamaz, gider otoparka bırakır, o cadde de herkese fazlasıyla yeter. Çok büyük rahatsızlık var ise arkadaşlarımız tekrar revize yoluna giderler.

Hareketli dubalar var, olağanüstü koşullarda geçişine izin verilecek araçlar için. Bu düşünüldü bir sorun yok” ifadelerinin kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA