Mersinli kuyumcular ilk kez buluştu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersinli kuyumcular ilk kez buluştu!


 

Tarihlerinde ilk kez Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir araya gelen kuyumcular, sektörde yaşanan sorunlara çözüm aradı. Geçmişteki imajın yeniden kazanılması, üretimde çeşitlendirme, açma kapama saatleri, hafta tatili, denetim gibi konularda fikir birliğine varıldı.

Haber Merkezi

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 22 No’lu Finans ve Kuyumculuk Meslek Komitesi, kuyumculuk sektör toplantısı düzenledi. Mersin Kuyumcular Odası ile ilk kez ortak toplantı düzenleyen Komitenin sektör toplantısına, Mersin’de faaliyet gösteren çok sayıda kuyumcu katıldı. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ile Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Aktoğ, İstiklal Koçyiğit ve Abdulkadir Orğun’un da katıldığı toplantıda, sektör sorunları masaya yatırılarak, somut çözümler arandı.

MTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve 22 No’lu Finans ve Kuyumculuk Meslek Komitesi Meclis Üyesi Zeynel Aydemir’in moderatörlüğünü yaptığı toplantıya, Kuyumcular Odası Başkanı İsa Varlıklı, Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Özberk, MTSO Meclis Üyesi Mehmet Dinar, Kuyumcular Halit Pekduman ve Zeki Tatlı konuşmacı olarak katıldı.

 

“BİRLİK VE BERABERLİĞİN YÜKSEK OLDUĞUNU BİR SEKTÖR”

Toplantının açılış konuşmasını yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, kuyumculuk sektörünün çok kıymetli bir sektör olduğunu belirterek, aynı zamanda birlik ve beraberliğin yüksek olduğunu, bununda bu toplantıya katılım sayısından belli olduğunu dile getirdi. Her sektörün kümelenmesi gerektiğini vurgulayan Çakır; “Daha verimli ve etkili çalışmak istiyorsak, kümelenmemiz gerekiyor. Sektörlerimizi birleştireceğiz. Paydaşlarımızı ve kurum ve kuruluşları ziyaret edeceğiz. Dinamik bir yönetimimiz var. Sizlerin bizi yönlendirmesiyle sonuçlara ulaşacağız. Kim projelerle gelirse, elimizden ne geliyorsa destekleyeceğiz” diye konuştu.

 

“SEKTÖR TARİHİNDE BİR İLK”

MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Zeynel Aydemir, toplantının sektör tarihinde bir ilk olduğunu söyledi. Toplantının sektör adına anlamlı bir adım olduğunu belirten Aydemir, “Toplantının sonuncunda sektörde yaşadığımız sorunların önemli bir kısmına çözüm bulacağımıza inanıyorum. İçinde bulunduğumuz süreçte hiçbir şey tozpembe değil ama umutluyuz. Sorunlarımızı teker teker ele alıp hep birlikte çözmek için gayret edeceğiz. Sektörümüzün geçmişteki imajını tekrar kazanması için elimizden ne geliyorsa, yine hep birlikte yapacağız. Hepinize katılımınızdan ve duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Kuyumcular Odası Başkanı İsa Varlıklı da, birliktelik vurgusu yaparak, Mersin Kuyumcular Odası ile MTSO 22 Nolu Finans ve Kuyumculuk Komitesinin sektörün yaşadığı sorunların çözümünde, denetim ve bilgilendirme çalışmalarında omuz omuza çalışmayı öngördüklerini belirterek, alınacak tavsiye kararlarına tüm meslektaşlarının uymasının sektör açısından çok önemli olduğunu vurguladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA