SİNEK SORUNUNA SEÇER’DEN KİRLETMEYİN ÇÖZÜMÜ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİNEK SORUNUNA SEÇER’DEN KİRLETMEYİN ÇÖZÜMÜ!


 

Haşere ile mücadelede zamanında doğru çalışma yapmadığı için tüm şehirden sinek şikayeti yağarken çözüm beklenen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘kirletmeyin’ önerisiyle konuyu geçiştirdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Temmuz Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapıldı. Toplantıda sinekle mücadelede yetersiz kalınması ve artan şikayetler konusu öne çıktı.

Toplantının gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alan MHP Grup Sözcüsü Mahmut Tat, kirlilik eleştirisi yaparak, “Ana bulvar kenarında, mahalle aralarındaki kaldırım ve yollar dolaşılır ise yoğun bir kirlilik yaşanıyor. Özellikle Yenişehir, Mezitli ve Toroslar’da ara sokaklarında yapılabilecek tespitler ile zaman zaman yıkama yapılması iyi olacaktır” dedi.

 

“VATANDAŞ İLAÇLAMA YAPILSA DA ETKİLİ OLMADIĞINI SAVUNUYOR”

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Sadık Türüt de, sinekle mücadeleye dikkat çekerek, “Özellikle yazlık kesimlerden şikayetler geliyor. Vatandaş ilaçlama yapılsa da etkili olmadığını savunuyor. Kullanılan ilaçlarda belki bir kademe daha etkili ilaçları kullanma durumuna geçerseniz vatandaş memnun olabilir” dedi.

 

“İLAÇLAMA SONRASI HAŞERE SORUNUNUN DAHA ÇOK ARTTIĞINDAN DERT YANILIYOR”

AKP’li Meclis Üyesi Zafer Şahin Özturan da, “Kent Mis diye bir sloganımız var ama son dönemlerde özellikle haşere ve sinek konusunda sıkıntı var. Hatta ben de mustaribim bu konuda. İlaçlama sonrası haşere sorununun daha çok arttığından dert yanılıyor. Şu an Mersin’de çok ciddi şekilde şikayet var. Bu şikayetlerin nedeni ne, yetersiz mi kalıyoruz? Bu sorun bir an önce çözülmeli” diye konuştu.

 

“PİKNİK YAPILIYOR AMA KALKARKEN ÇÖPLER BIRAKILIP GİDİLİYOR. BELEDİYELER OLARAK BAŞ ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL” 

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ise şikayetlere yönelik yanıtı, ‘Kirletmeyin’ oldu

Seçer, “Haşereyle mücadele tüm çevre sorunlarıyla bağlantılı. Ayrıca bölgemiz bataklık, tarım bölgesi gibi alanlardan oluşmakta. Sinekle ilgili TEKSİN’e gelen ihbarlara baktığımızda daha çok Silifke ve Tarsus ile sahil bölgelerinden geldiğini görüyoruz. Sahillerimiz çok kötü, bu konu çevre kirliliği ile ilgili. Mevzuat, yetki karmaşası var kurumlar arasında.

320 km sahile temizlik elemanı yetiştiremezsiniz. Ama burayı kullanan vatandaşın gün bittiği zaman orayı terk ederken bulduğu gibi bırakması durumunda hiçbir sorun kalmaz. Sahilde gruplar oturup piknik yapılıyor ama kalkarken çöpler bırakılıp gidiliyor. Belediyeler olarak baş etmemiz mümkün değil. Konteynerlerin temizliği çok önemli ki bunu özellikle kurban bayramında gördük.

İlaçlarımız sağlık bakanlığınca onaylı ve AB normlarında. Biz zaten akredite laboratuvarlarda analizlerini yaptırıyoruz. Sinek ilaçları sahte değil. 12 ay devam eden belli periyotlarda. Dönemleri, iklim koşulları çok önemli. Bu yıl yağışlı geçti.

Özellikle sulama alanlarında bunlar son derece önemli bölgemiz özellikle sinek ve haşere bölgesi” şeklinde konuştu.

Ancak Vahap Seçer sinekle mücadelenin zamanında ve tersiz yapıldığı ile ilgili eleştirilere cevap vermedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA