Esnaftan Vali, OSB ve SGK’ya ziyaret | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Esnaftan Vali, OSB ve SGK’ya ziyaret


 

Geçtiğimiz günlerde Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Sarı, kentte bir dizi temaslarda bulundu.

Haber Merkezi

 

Geçtiğimiz günlerde Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Mersin ESOB) Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Veysel Sarı ve yönetimi sahaya inerek kentte bir dizi temasta bulundu.

Sarı ve ekibi ilk olarak Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ı ziyaret etti. Vali Pehlivan’ı ziyaret eden Sarı, esnaf ve sanatkarların sorun ve beklentileri konusunda görüş alış verişinde bulundu.

Başkan Sarı, ziyarette özellikle kent merkezinde apartman altlarında olumsuz şartlarda hizmet veren ve görüntü/gürültü kirliliği yaratan kaportacı, tamirci, mobilyacı, marangoz gibi işyerlerinin biran önce düzenli sitelere taşınması ile kentte ilk etapta tespit etikleri 11 meslek dalında ihtisas sanayi sitesi kurulması için arazi tahsis edilmesi konusunda genel ve yerel idareden destek beklediklerini ifade etti.

Başkan Sarı, açıklamasının devamında esnaf ve sanatkarların vergisini ödeyen, kendi primini ve yanında çalıştırdığı personelin primini kendi kazancından yatıran, istihdama  katkı sunan, devletine karşı her türlü yasal sorumluluğunu yerine getiren bir kesim olduğuna vurgu yaptı.

Başkan Sarı’ya ziyaretinde Birlik Başkanvekili Nihat Dağdelen, Yönetim Kurulu üyeleri Duran Şen, Ali Tavman, Doğan Gündüz, Faruk Dalkılıç, Disiplin Kurulu Başkanı Erdal Pekmez ve Özel Kalem Müdürü Kadir Tozlu eşlik etti.

 

MTOSB’A ZİYARET

Daha sonra, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçilen Sabri Tekli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Başkan Sarı, başarı dileklerini iletti.

Başkan Sarı, ziyarette yaptığı konuşmada büyümenin fidanlığı konumundaki esnaf sanatkarların organize sanayi bölgesindeki firmalarla işbirliği içerisinde olması gerektiği ve kentimize ihtisas sanayi siteleri kazandırılması yönünde MTOSB ile ortak hareket etmek istediklerini söyledi.

Mersin TOSB Başkanı Sabri Tekli, Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı’ya nazik ziyaretleri için teşekkürlerini ileterek, günün anısına Başkan Veysel Sarı’ya Atatürk posteri hediye etti.

Ziyarette Başkan Veysel Sarı’ya Birlik Başkanvekili Nihat Dağdelen ile Birlik Disiplin Kurulu başkanı Erdal Pekmez eşlik etti.

 

“ESNAF VE SGK AYRILMAZ BİR BÜTÜNDÜR”

Mersin ESOB Başkanı Veysel Sarı ayrıca, esnafın sosyal güvenlik kuruluşu SGK İl Müdürü Ali Koç’a da nezaket ziyaretinde bulundu.

Başkan Sarı, ziyarette yaptığı konuşmada, insanın doğumundan ölümüne kadar her alanda sosyal güvenliğin taşıdığı öneme değinerek, bu bağlamda kendi sosyal güvenlik primini kendi cebinden yatıran esnaf sanatkarların SGK’ın ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade etti.

Esnaf ve sanatkarların kendi yanında çalıştırdığı personelinde sosyal güvenlik primini kendi cebinden yatırdığına vurgu yapan Başkan Sarı, ancak emekli maaşı bağlanılmasında esnaf ile 4-a (eski ssk) arasında farklılık olduğunu belirtti.

Esnafın sırtındaki prim yükünün de hafifletilmesi gerektiğini dile getiren Başkan Sarı’ya ziyaretinde Birlik Başkanvekilleri Nihat Dağdelen, Uçal Mavili, yönetim kurulu üyeleri Halil Metik, Doğan Gündüz, Faruk Dalkılıç, Ali Tavman, Hüseyin Yalın ve Birlik Disiplin Kurulu Başkanı Erdal Pekmez eşlik etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA