Hal emekçileri zam eyleminde! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Hal emekçileri zam eyleminde!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sebze Meyve Toptancı Hali’nde işçiler günlük yevmilerine zam yapılmasını isteyen işçiler taleplerinin kabul görmemesi üzerine iş bırakma eylemi yaptı! Emekçiler talepleri karşılanana kadar kısa süreli de olsa iş bırakma eylemlerinin sürdürmekte kararlı.

HEDİYE EROĞLU

 

Artan hayat pahalılığı ve maliyetler sonucu neredeyse gün aşırı iğneden ipliğe her şeye zam gelirken emekçilerin, işçilerin zam talepleri patronlardan kabul görmüyor!

Son olarak Mersin’de Büyükşehir Belediyesi Sebze Meyve Toptancı Hali’nde işçiler günlük yevmilerine zam yapılmasını isteyen işçiler taleplerinin kabul görmemesi üzerine iş bırakma eylemi yaptı!

Sabahın erken saatlerinde meyve sebze ambalajı ve yüklemesinde çalışan işçiler işlerinin başına gitmeyerek hal kapısı önünde toplandı. Günlük 450 TL olan yevmiyelerinin 500 TL olmasını istediklerini ancak patronların buna yanaşmadığını söyleyen işçiler, bu tutumumu protesto amaçlı birkaç saat iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

İşçilere karşı polisin geniş güvenlik önlemi alması dikkat çekti.

İŞ BIRAKMA EYLEMİ SÜRECEK

Güvencesiz İşçiler Derneği’nin (GİŞDER) olay yerine gelip işverenler ile bir görüşme gerçekleştirdi. Ancak görüşmelerden sonuç alınamayınca işçiler derneğe giderek burada basına taleplerini anlattı.

Mersin Güvencesiz İşçiler Derneği Başkanı Nedim Aydınalp, hal kompleksinde bine yakın emekçinin çalıştığını söyleyerek, yevmiyelere zam ve şartların iyileştirilmesi taleplerinde yanlarında olduklarını söyledi.

Patronların işçilerin taleplerine olumsuz yanıt vermesi nedeniyle iş bırakma eylemini süreceğini söyleyen Aydınalp, “6 Temmuz sabahı saat 06:00’da bir araya gelecek emekçi arkadaşlarımız yine iş bırakma eylemi yaparak taleplerini yineleyecekler. Arkadaşlarımız haklarını alana kadar mücadele kararlı, biz de onların yanındayız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA