‘MTSO’da koltuklar siyaset için kullanılmayacak’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘MTSO’da koltuklar siyaset için kullanılmayacak’


 

Krize dönüşen başkanlık seçiminde birlikteliği sağlayan isim olarak koltuğa oturan MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır, özellikle oda itibarı, bölünme ve siyasallaşmanın yarattığı yıpranmayı gidermek için birlik beraberlikle çalışma mesajları verdi. “Odada koltuklar siyaset için kullanılmayacak” vurgusu yapan Başkan Çakır, “Her partiye eşit uzaklıkta olmamız lazım. Beklentim yok. Bizim derdimiz hizmet. Ne belediye ile ilgili ne siyasi vekillikle ilgili hiçbir beklentim veya düşüncem yok ve olmayacakta” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu, yeni başkanını belirledi. Ayhan Kızıltan’ın seçilmiş olduğu şirketteki yetkisinin sona ermesi sonrasında 1.Yedek Üye olan Abdulkadir Orğun Yönetim Kurulu Üyeliği görevine geldi. 11 kişiden oluşan Yönetim Kurulu, 4 Temmuz Salı günü yaptığı toplantıda boşalan başkanlık için tek aday olan Hakan Sefa Çakır üzerinde uzlaşı sağladı. Üyelerin tamamının oyunu alarak seçilen Çakır, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2026 yılında gerçekleşecek seçimlerine kadar görev yapacak olan Yönetim Kuruluna başkanlık edecek.

MTSO Yönetim Kurulunda Cem Bucuge ve Mustafa Özdamar Başkan Yardımcısı, Alpay Seyhan Yönetim Kurulu Sayman Üyesi, Murat Aktoğ, Gökben Gökbulut, Yılmaz Özdemir, Zeynel Aydemir, İdris Üstemel, İstiklal Koçyiğit ve Abdulkadir Orğun Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapacak.

 

TAZE BAŞKAN AYAĞININ TOZUYLA KAMUOYUNUN KARŞISINA ÇIKTI

Tek aday gösterilen ve Yönetim Kurulunun tamamının oyuyla MTSO’nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı olan Hakan Sefa Çakır, ayağının tozuyla kamuoyunun karşısına çıkarak önemli mesajlar verdi.

Yönetim kurulu ile birlikte odada basın toplantısı düzenleyen Çakır, özellikle oda itibarı, bölünme ve siyasallaşmanın yarattığı yıpranmayı gidermek için birlik beraberlik adına sorumluluklarının bilinciyle önemli çalışmalara imza atacaklarının mesajlarını verdi.

 

“YEREL BASINI ÖNEMSİYORUZ”

Yerel basını önemsediklerini söyleyen Çakır, “Mersin’in dinamikleri, düzeni için yerel basına daha çok önem vermemiz lazım. İlişkileri nasıl daha çok geliştirebiliriz, neler yapabileceğimizin arayışında olacağız. Beraberliği sağlayarak düzeni bir şekilde oluşturmamız lazım” dedi.

AYRIŞMA OLMASIN DİYE ÇOK UĞRAŞAN OLDU

Odanın tarihi geçmişine ve misyonuna da vurgu yapan Başkan Hakan Sefa Çakır, “Önemli bir seçim yaptık ve bunun sonucunda tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımın onayıyla başkanlık aldık. Tek bir yumruk olup, güç birliği sağlayarak başkanlığa beni layık gördüler. Ayrışmalar olması, odanın olumsuzlukla anılmaması için çok uğraş veren Mersin sevdalıları oldu. Tüm Mersin sevdalılarına teşekkür ediyoruz.

 

“KAYBEDECEK ZAMANIMIZ YOK”

Kent dinamikleri bizim için çok önemli. Biz bu birlikteliği bu beraberliği, önce yönetimden başlayarak mecliste de kucaklayarak daha güzel bir enerji ile başlayacağız. Bugün yeni bir sayfa açtık. Bundan sonra aynı durumumuz tüm kent dinamiklerinde, STK’larda, dernekler hep beraber odanın gücüyle onları yanımıza alarak birlikte neler yapabileceğimiz ele alacağız. Artık bizim çok bekleyecek vaktimiz kalmadı çünkü artık bir şeyler yapmamız lazım. Önümüzde zorlu süreçler var, ülkemizin, dünyanın durumu, iklim krizi gibi konular varken kendi aramızda tartışacak dahi vaktimiz yok. Bunun için de bu beraberliğimizi birlikte sağlamamız lazım. Mersin çok önemli bir çanakta, bırakın Türkiye’yi, dünyanın çok önemli merkezlerinden birinde oturuyoruz farkında değiliz. Mersin gelecekte çok daha önemli yerlere gelecek bunu yurtdışında bize söylüyorlar” diye konuştu.

 

“KAVGA DÖVÜŞ BİTTİ ARTIK PROJELERLE ANILACAĞIZ”

Mersin’in dinamiğini Türkiye’ye yaymak, Mersin’in kıymetini en iyi şekilde bir noktaya getirmek gerektiğini söyleyen Çakır, “Bize böyle bir değer verilmiş, hakkını vermezsek zarar görürüz. Bu değerin hakkını doğru bir şekilde verirsek de Türkiye’ye örnek oluruz. Bundan sonra odada olumsuz bir şey konuşmayacağız. Kucaklaşacağız. Hep beraber olacağız, kavgadır, dövüştür bir süreç yaşandı ama su sayfayı kapatıyoruz. Bundan sonra MTSO’nun ismi projelerle, güzelliklerle anılacak. Bu döneme damgasını vuracak iyi bir proje ile bu dönemi bitirmemiz gerekiyor. Eleştirilere açığız, her ne yapacaksak birlikte yapacağız. Tüm ekibimizle Mersin7e hizmet etmeye hazırız” dedi.

 

“ODADA KOLTUKLAR SİYASET İÇİN KULLANILMAYACAK”

Soruları da yanıtlayan Hakan Sefa Çakır, odanın siyasi zemine kaymasının giderilmesi ile ilgili sorumuza ise şu yanıtı verdi: “Oda bundan sonra siyasetle anılmayacak. Biz dün başlattık bunu. Odaya gelindikten sonra herkes siyasi kimliğini bir kenara koyacak. Odanın siyasetin üzerinde olması lazım. Her partiye eşit uzaklıkta olmamız lazım. Beklentiler yok, herkesin düşünceleri olabilir ama odanın dışında, odanın kimliğiyle değil, odadaki koltukları kullanarak değil daha iyi bir noktalara getirmemiz lazım. Bunu kullanmayacağız. Her şeye şeffaf ve adaletli olacağız.

 

“SİYASİ BEKLENTİM YOK”

Benim odada başkan olma niyetim dahi yoktu, 4 dönemdir bulunuyorum. Girdiğimden beri yönetimdeyim. Geçen dönem başkan yardımcısıydım. Bizim buradaki beklentimiz yoktu. Bizim derdimiz hizmet, Şehrimize, sektörümüze nasıl hizmet ederiz çabasındayız. Bize de teklifler geldi, ‘vekil ol’ denildi. Vekilliği bırakın bakanlık teklif etseniz enteresan değil. Ne belediye ile ilgili ne siyasi vekillikle ilgili hiçbir beklentim veya düşüncem yok ve olmayacakta. Çünkü bu oda bizim hizmet etmemiz için çok güzel bir vesile. Onun için bu konuda netiz. Bizim yolumuz belli o yolda da gideceğiz.”

 

“EKONOMİK AÇIDAN ZOR GÜNLER BİZİ BEKLİYOR”

Yeni Başkan Çakır iktidarın yeni döneme dair ekonomi politikaları ile ilgili değerlendirmesinde ise şöyle konuştu; “Mehmet Şimşek’in politikalarının doğru olacağını ve ekonomik yönden iyi bir başlangıç olduğunu düşünüyoruz. Yerel seçimlere kadar faiz artışı ile çok sıkmadan gidilecek ama yerel seçimlerden sonra ülkemizi ciddi zorluklar bekliyor. Hepimizin özel hayatımız işyerlerimiz dahil gelecekte çok büyük sorunlarla karşılayacağız. İklim nedeniyle göç, gıda, susuzlukla ilgili sorunlarımız olacak. İşsizlik var ama biryandan da biz kalifiyeyi geçtik işçi bulmakla ilgili dahi sıkıntı yaşıyoruz. Tedbir almamızda fayda var. Biz umutluyuz. Biz kendi içimizde ne yapabilirsek onu yapmaya çalışacağız”

 

HAKAN SEFA ÇAKIR ÖZGEÇMİŞ

1970 Mersin doğumlu olan Hakan Sefa Çakır, eğitimini Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladı. İlk kez 2005 yılında yapılan seçimlerde Oda Meclisine giren Çakır, aynı yıldan itibaren Oda yönetimlerinde yer aldı. 2018 – 2022 döneminde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Çakır ayrıca Oda’nın projeleri arasında yer alan Mersin Agropark’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı, Ulusal Turunçgil Konseyi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine de devam etmektedir. Uzun yıllar Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği de yapmış olan Çakır, Eren Tarım Ürünleri San ve Tic. Ltd. Şti ile Situr A.Ş firmaları çatısı altında yaş meyve sebze ticareti ve ihracatıyla uğraşmaktadır. Evli ve iki çocuk babası olan Çakır, İngilizce bilmekte.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA