Aytuğ Atıcı genel başkanlık için yarışacak! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Aytuğ Atıcı genel başkanlık için yarışacak!


 

Kılıçdaroğlu’nun imzasıyla Prof. Dr. Aytuğ Atıcı’nın parti içi eğitim sorumlusu görevi 3 Temmuz itibariyle sona erdi. CHP’de değişim tartışmaları sürerken Atıcı’nın da genel başkan adaylığına hazırlandığı öğrenildi.

Haber Merkezi

 

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Parti İçi Eğitim Sorumluluğu görevinden alınan eski Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı genel başkan adaylığına hazırlanıyor. Atıcı konuya ilişkin, “Taban bizi işaret ediyor” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Sayın Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Sayın Hocam. CHP Genel Başkanlığı nezdinde parti içi eğitim sorumlusu sıfatıyla görevlendirmeniz 3 Temmuz 2023 tarihi itibariyle sonlanmış bulunmaktadır. Yürütmüş olduğunuz görev esnasında yaptığınız çalışmalar ve değerli katkılar için teşekkür eder, bundan böyle de partimiz, ülkemiz ve halkımız yararına sürdüreceğinize inandığım gayretlerinizle başarılar dilerim” ifadelerinin bulunduğu yazı ile Atıcı’nın görevine son vermişti.

Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, Atıcı görevden alma kararıyla ilgili Kılıçdaroğlu’na kısa süre önce başlayan il ve ilçe kongreleri için bir mektup yazdığını söyledi.

 

‘MESAJDAN BİR GÜN SONRA GÖREVDEN ALINMAM TABAN TARAFINDAN DA DEĞERLENDİRİLECEKTİR’

Atıcı şunları söyledi: “Mahalle seçimleri başlıyor. Her yere sandık kurulmalı, tüm üyeler davet edilmeli. İl ve ilçe örgütleri çarşaf liste ile seçim yapmalı. Örgütlerden sorumlu olacak kişinin danışman değil MYK üyesi olmalı. Hem mail hem SMS ile bu düşüncelerimi nazik bir şekilde kendisine ilettim. Bu mesajı görüp görmediğini bilmiyorum ama mesajın ardından bu kararın verilmesini düşündürücü buluyorum. Bu mesajdan bir gün sonra görevden alınmam taban tarafından da değerlendirilecektir.”

 

‘TABAN BİZİ İŞARET EDİYOR’

Genel başkanlık için isminin geçtiğini de belirten Atıcı, şunları söyledi: “Partinin bu kadar sıkışıklığı durumunda genel başkan alternatifi olarak ismim sıkça dolaşıyor. Bu da herkesin kulağına gidiyor. Bunun ardından böyle bir tasarrufta bulunulmuş. Kişiye hizmet etmediğim için çok rahat. Hep partiye hizmet ettik. Parti bir araçtır. Ben CHP’yi seçtim. Kimisi başka partiyi seçer saygı duyarım. Ben CHP aracılığı ile ülkeme ve insanlığa hizmet ettim. Parti okulu olarak çalışma modeli geliştirilmesi gerektiğini söyledik. Halkı suçlamadık. Oy alamıyorsak dönüp nerede hata ettiğimize bakmalıyız. Mahalle sorumluluğu ile örgütlenme yapılıyordu ama bazı mahalleler 100 bin kişiden oluşuyordu. Bunun ardından yüzlerce kişiden oluşan öbek çalışması başlattık. Akademi mantığı ile çalıştık. Amacımız aktif üyelerle seçimlerin yapılmasıydı. Çalışmalarımızla gurur duyuyorum. Çokça mutluyum. Çok güzel şeyler öğrendim. Partinin bu kadar sıkıntılı döneminde adaylık için taban bizi işaret ediyor. ‘Geçen sefer zemin uygun değildi ama şimdi uygun’ diyor.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA