Tarsus’tan PVC’de geri dönüşüm hamlesi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus’tan PVC’de geri dönüşüm hamlesi


 

Tarsus Belediyesi tarafından PVC ve AlüminyumAtölyesi’nde hurdalıktan çıkarılan malzemeler geri dönüşümle yeniden kazandırılıyor. Geri dönüşüm çalışmaları sayesinde doğal kaynaklar korunarak sıfırdan üretim yerine hem bütçeye büyük ölçüde katkı yapılıyor, hem de atık malzemelerin değerlendirilmesi sağlanıyor.

Haber Merkezi

 

Tarsus Belediyesi bünyesinde bulunan atölyeleri sayesinde, hurda malzemeler geri dönüştürülerek doğaya katkı sunuluyor.Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı atölyede ölçülerine uymayan malzemeler yeniden imal edilerek hizmete kazandırılıyor. PVC, alüminyum, cam ve ayna gibi malzemeler toplanıyor ve geri dönüşüm sürecine tabi tutuluyor. Bu malzemelerin geri dönüşümüyle kapılar, sosyal tesisler ve diğer belediye tesislerinde kullanılmak üzere üretiliyor.Tarsus Belediyesi yaptığı bu çalışmayla her ay ortalama 30'a yakın kapıyı imalat ediyor.

 

GERİ DÖNÜŞÜMLE İHTİYAÇLAR GİDERİLİYOR

Muhtarlıklarda, köylerde ve sosyal tesislerde belediye bünyesinde üretilen malzemeler kullanılıyor. Bu sayede belediyenin ihtiyaç duyduğu kapılar, pencereler ve alüminyum camlar geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak üretiliyor.

 

TASARRUF SAĞLANARAK DOĞAYA KATKI SUNULUYOR

Tarsus Belediyesi bünyesinde bulunan tüm tesislerde geri dönüşüm malzemeleri kullanılıyor.Ayrıca, kırılan camlar yenileniyor, zarar gören veya çalınan alüminyumlar sökülüp tekrar montajları yapılıyor. İhtiyaç olduğunda acil müdahaleler gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalarla tasarruf sağlanarak doğaya katkı sunuluyor. Atölyede toplanan PVC'ler, camlar ve diğer malzemeler geri dönüşüm sürecine tabi tutularak doğaya olan zarar azaltılarak israf önleniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA