Akdeniz’de ücretsiz yüzme kursları başlıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdeniz’de ücretsiz yüzme kursları başlıyor


 

Akdeniz Belediyesi’nin, yaz okulları kapsamında düzenlediği ücretsiz yüzme kursu kayıtları bugün (4 Temmuz 2023 Salı) itibariyle başlıyor. Sporla uğraşan çocukların, eğitim ve sosyal hayatlarında da başarılı olduğunun altını çizen Başkan Gültak, çocuklarını açtıkları yaz spor okullarına göndermeleri için ailelere çağrı yaptı.

Haber Merkezi

 

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği ve kontenjanlarla sınırlı olacak yüzme kursuna 2010-2016 arası doğumlu çocuklar başvuru yapabilir. Akdeniz ilçe sınırlarında ikamet eden ailelerin başvurularının alınacağı kurs sayesinde çocuklar, hem eğlenecek hem de yüzmeyi öğrenecek. Yüzme kursu, uzman eğitmenler eşliğinde Madımak Parkı içinde bulunan belediyeye ait halı saha içinde kurulacak portatif havuzda verilecek.

 

BAŞKAN GÜLTAK; “ÇOCUKLARIMIZA SPORU SEVDİRİYORUZ”

Geçen yıl hem yaz spor okullarında hem de yılın 12 ayı verdikleri spor kurslarında çok büyük rakamlara ulaştıklarını belirten Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Geçen sene futbol, basketbol ve tenis alanlarında 800’ü aşkın; yüzme alanında da bin 500’ü aşkın çocuğumuza kurs verdik. Bu yıl spor branşlarında çeşitliliği de arttırdık. Örneğin geçen yıl jimnastik ve Muay Thai kursları yoktu. Fakat hem çocuklarımıza bu sporları sevdirmek hem de Akdeniz’in spordaki geleceğine katkı sunmak hedefiyle, yaz okullarımızda bu spor dallarında eğitim veriyoruz. Sporun, çocukların eğitim hayatında da daha başarılı olmalarını sağladığı da bilinen bir gerçektir. Yaz okullarına gelen çocuklarımız, hem tatili en verimli şekilde geçiriyor, hem de yetenekli oldukları spor dallarında kendilerini geliştirebiliyor. Bu nedenle velilerden isteğimiz, yeteneği ve isteği olan çocuklarını, ücretsiz sunduğumuz spor kurslarına ve ücretsiz yaz spor okullarına göndermeleridir” diye konuştu.

 

BU YIL VERİLEN KURSLARIN SAYISI ARTTIRILDI

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, bu yıl çocuklar için futbol, basketbol, tenis, jimnastik ve yüzme olmak üzere 5 farklı spor dalında düzenlediği ücretsiz yaz spor okulları ile geleceğin sporcularını yetiştiriyor. Bu yıl 12 Haziran’da başlayan başvurularda futboldaki kontenjan dolarken; basketbol, tenis, jimnastik ve yüzme kurslarına kayıtlar ise devam ediyor. Çocuklarını yaz spor okullarına göndermek isteyen aileler, (05527690805) numaralı telefon üzerinden bilgi alabilir. Ücretsiz yüzme kursundan daha önce faydalanan çocukların, bu dönem açılan kursa başvurularının alınmayacağı kaydedildi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA