Din adamları mezarlıkta bayramlaştı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Din adamları mezarlıkta bayramlaştı


 

Mersin’de Kurban Bayramı’nın 3’üncü gününde ’Hoşgörü Mezarlığı ’olarak da adlandırılan Şehir Mezarlığı’nda düzenlenen ’Dinler Buluşması’ etkinliğinde, Müslüman, Hristiyan din adamları vatandaşlarla bayramlaştı.

Haber Merkezi

 

Mersin'de 1930'lu yılların sonunda kurulan Şehir Mezarlığı, Müslüman, Hristiyan ve Yahudi inancına mensup vatandaşların yan yana defnedilmesi nedeniyle birliktelik kültürünün önemli sembolü haline geldi. Dönemin Belediye Başkanı Mithat Toroğlu tarafından dünyada ırk ve inanç ayrımcılığının zirve yaptığı zamanlarda 1938 yılında açılan Şehir Mezarlığı, kentin birlikte yaşama kültürünün sembolü haline geldi. Her yıl bayramlarda ziyaretçi akınına uğrayan mezarlık, Müslüman, Hristiyan ve Yahudi vatandaşların kabrine ev sahipliği yapıyor. Hoşgörü Mezarlığı'nda her yıl Kurban Bayramı'nda din adamlarının katılımıyla dinlerin buluşması töreni yapılıyor. Bu yıl 25'incisi düzenlenen tören, bayramın 3'üncü günü gerçekleştirildi. Törene İmam Hidayet Yıldız, Mersin İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Roshan Cordeiro, Mersin Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur ve Mersin Cemevi İnanç Kurulu Başkanı Erdoğan Sevin katıldı. Buluşmada dualar edilip ilahiler okundu. Törenin ardından din adamları halkla bayramlaştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA