Vali Pehlivan, vatandaşlar ve kamu görevlileriyle bayramlaştı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Vali Pehlivan, vatandaşlar ve kamu görevlileriyle bayramlaştı


 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Kurban Bayramı dolayısıyla kamu görevlileri ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen bayramlaşmada Vali Pehlivan, önce kamu görevlileriyle bayramlaştı. Ardından vatandaşlar ve basın mensuplarıyla bayramlaşan Pehlivan, sabah namazını Mersinli vatandaşlarla birlikte kıldıklarını söyledi. Bayramların her yönüyle çok güzel olduğunu kaydeden Pehlivan, "Çok nimetler barındırıyor. Bayramlar sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, paylaşmayı, dayanışmayı pekiştiriyor. Bu hasretleri, bu duyguları daha da derinleştiriyor. Bu bağlamda Kurban Bayramının özellikleri ve güzellikleri de var. Öncelikle hayatın anlamının idrak edilmesi ve sahip olunan varlıkların saygı ve merhamet çerçevesinde paylaşılması gibi güzel yönleri de var. İmkanı olanların bu imkanlarını ihtiyaç sahipleriyle paylaşması çok güzel bir nimet ve hasrettir. Bu yönüyle de bayramlar çok kıymetli ve değerli. Bu bayramda da ebediyete intikal etmişleri yad ediyoruz. Ülkemiz 6 Şubat'ta büyük depremler yaşadı. İlimizde de depremzede vatandaşlarımızı misafir etmeye devam ediyoruz. Bir yandan büyüklerimizi ziyaret ederken her zaman olduğu gibi dayanışma anlayışını da devam ettirmek anlamında depremzede vatandaşlarımızın da yanında olacağız. Depremde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Devlet ve millet dayanışmasıyla, kenetlenmesiyle yaralarımızı sarıyoruz. Vatandaşlarımıza desteklerimizi de sürdürüyoruz" dedi.

 

"3 BİN 500 KOLLUK KUVVETİMİZ HER GÜN GÖREV YAPACAK"

Bayramlarda trafiğin yoğunlaştığını vurgulayan Pehlivan, "Vatandaşlarımızdan ricam kuralları lütfen uysunlar. Biz elbette ki emniyet, jandarma, sahil güvenlik ve ilgili tüm birimlerimizle gerekli tedbirleri sonuna kadar aldık. Bu konuda kesinlikle detaylı planlamamızı yaptık ve uyguluyoruz. Bu tatil boyunca 3 bin 500 kolluk kuvvetimiz her gün görev yapacak. 610 araçla bu görevlerini icra edecekler. Gene sağlık kuruluşlarımız 7/24 çalışacak. Bu kuruluşlarımızda da 12 bin 500 sağlık çalışanımız hafta boyunca görev yapacak. 86 ambulansımız, 112 Acil Çağrı Merkezimiz de 7/24 hizmet verecek. İtfaiyesinden, AFAD'a kadar bütün birimlerimiz, vatandaşlarımızın bayramı huzur ve esenlikler içerisinde geçirmesi için tedbirini almış durumda. Bugüne kadar çok şükür bir olumsuzluk yaşamadık. Bu tedbirlerimiz dönüş yollarında da sıkı bir şekilde uygulanacak. Bununla birlikte vatandaşlarımızdan ricamız acele etmesinler ki bayram sevincimizi hüzne dönüştürmeyelim. Kurullara uysunlar ki bayram başladığı gibi sevinçle bitsin. Öncelikle Mersinli hemşerilerimizin daha sonra tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı içten en iyi dileklerimle kutluyorum. Bu güzel bayramın hayırlara, iyiliklere, güzellikle vesile olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA