Tatil ‘yol’ çilesine dönmemeli! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tatil ‘yol’ çilesine dönmemeli!


 

Ülkede dört gözle beklenen 9 günlük bayram tatilinin başlaması ile tatilciler yollara düştü. Doğu Akdeniz’in önemli turizm merkezlerinden Mersin’deki Kızkalesi’nde, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla tesislerin rezervasyonları önemli oranda doldu. Ancak turizm sektörü bir kez daha bölgenin ulaşım sorununa çözüm için çağrı yaptı! Kızkalesi Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, havalimanın tamamlanması ve Çeşmeli otobanının, Taşucu’na kadar uzatılmasının önemine dikkat çekti.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye’nin önemli turizm rotalarından biri haline gelen Mersin’in turizm üssü Kızkalesi, 9 günlük bayram tatiline hazır. Özellikle 9 günlük bayram tatilini sahil bölgesinde geçirmek isteyen çevre illerden kente yoğun giriş yaşanırken, turizmciler de bu gelişlerden umutlu.  

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, tatil öncesi tüm hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyerek, bayram için alınan rezervasyonlarda yüzde 100'e ulaşıldığını açıkladı.

 

ULAŞIM SORUN UÇÖZÜM BEKLİYOR

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Korykos Antik Kenti'nin parçası olan Erdemli ilçesindeki Kızkalesi’nin özellikle ulaşım ve altyapı sorunlarının çözülmesinin talebi katlayabileceğini söyleyen Öztop, bu durumda yabancı turist sayısının da artacağını işaret etti.

“Özellikle Rus ve Ukraynalı turistler yoğun olarak bölgede var ama direk uçuş olmaması önümüzü kesiyor” diyen Öztop, bu noktada yeni havalimanın tamamlanması, yerli turistte ise Çeşmeli otobanının, Taşucu’na kadar uzatılmasının önemine dikkat çekti.

“Bölgemiz farklı bireylere hitap edebilecek inanılmaz destinasyonlara sahip” diyen Mehmet Şirin Öztop, “Bir bireyin bölgenin sahip olduğu zenginlikleri keşfetmesi için en az 2 hafta veya 10 gün gezmesi lazım. Ulaşım ve altyapı noktasında kendimizi düzeltirsek çok çok daha iyi yerlere gelebiliriz” dedi.

 

HAVALİMANINDA AÇILIŞ YIL SONUNA KALDI!

Öte yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bakanlık görevine atandıktan sonra ilk incelemelerini Haziran ayı başında Mersin'in Tarsus ilçesinde yapımı süren Çukurova Bölgesel Havalimanı şantiyesinde yaptı.

Bakan Uraloğlu, ilk ihalesi 2011’de gerçekleşen, temeli 2013’te atılan, uğruna 8 milyon metrekarelik tarım arazisinin kamulaştırıldığı Çukurova Havalimanı’nın açılışı yıl sonuna kaldığını açıkladı

 

ÇEŞMELİ OTOBANIN UZATILMASI 2026’YA KALDI

 

Yapımı yılan hikayesine dönen Çeşmeli Otobanın uzatılması projesinde ise son bilgi Mart ayında açıklandı.

Mart ayında Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, Ulaştırama ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından revize projesi onaylanan Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi ile ilgili değerlendirme ve kurumlararası koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi 42 kilometre anayol ve 11 kilometre bağlantı yolu olmak üzere 52 kilometreden oluşuyor. Mevcut Mersin-Adana-Gaziantep otoyolunun Çeşmeli kavşağı mevkiinden başlayarak Erdemli-Güzeloluk-D400 devlet yoluna paralel olarak ilerleyen yol, Kumkuyu'dan sonra Kızkalesi Kavşağı ile D400 devlet yoluna bağlanarak son buluyor. Projenin yapımının, 2026 yılında tamamlanması planlanıyor. Proje çerçevesinde 9 bin 974 metre uzunluğunda 7 tünel, bin 616 metre uzunluğunda 5 viyadük, 452,2 metre uzunluğunda 7 köprü, bin 444 metre uzunluğunda 23 üst geçit, 2 bin 848 metre uzunluğunda 32 alt geçit ve 6 köprülü kavşak yapılacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA