Mersin ESOB’un yıkım sessizliği sürüyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin ESOB’un yıkım sessizliği sürüyor


 

Zafer Çarşısı’nda yıkım krizi yaşanırken konunun doğrudan muhatabı olan Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (Mersin ESOB) sessizliğini koruyor!

Haber Merkezi

 

Mersin’de Büyükşehir Belediyesi’nin riskli gerekçesiyle yıkmak istediği Kırmızı Lacivert ve İşhanı’nın yanındaki bit pazarı olarak bilinen Zafer Çarşısını da yıkım kapsamına alma çabasına tepkiler sürüyor.

Bit pazarı esnafı çarşı için bakanlıkça alınmış bir risk raporu olmadığını, Büyükşehir’in özel bir firmadan aldığı raporla, yıkım gerçekleştirerek bölgeye kent meydanı adı altında açık AVM yapma iddiasını gündeme getirirken, kavga büyümeye devam ediyor.

 

“KENT ADINA ATILACAK HER ADIMDA YEREL İDARELERİMİZİN YANINDAYIZ”

Akdeniz ilçesi sınırlarında olduğu için Akdeniz Belediyesi’nin de müdahil olmak zorunda kaldığı yıkım kavgasında ilginç bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz günlerde çarşı esnafını ziyaret ederek yanlarında olduğu mesajı veren çarşı için yenileme projesi önerisinde bulunan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, konuyla ilgili sessizliğini koruması nedeniyle tepki çeken Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Mersin ESOB) Başkanı Veysel Sarı ile yönetimini ağırladı.

Yeni seçilmesi nedeniyle Başkan Gültak’a nezaket ziyaretinde Veysel Sarı, kent yararına ve kentin müşterek çıkarları adına atılacak her adımda belediye ile işbirliği içerisinde hareket edeceklerini söyledi. 

 

ESNAF ODALARI BİRLİĞİ SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Kent merkezinde görüntü ve gürültü kirliliği yaratan esnafın sanayi sitelerine taşınması gerektiğini kaydeden Sarı, “Meslek dallarında bilgi ve beceri çok ama maalesef yeterli ihtisas sanayi sitelerimiz yok” dedi.

Mersin’e tarım aletleri imalatçıları, kaportacı/tamirci, matbaacı, camcı gibi meslek dalları başta olmak üzere ihtisas sanayi sitelerinin kurulması gerektiğinin altını çizen Başkan Sarı, “Yer konusunda yerel idarecilerden destek bekliyoruz” diye konuştu.

Başkan Sarı, kentin en önemli gündem maddesi olan Zafer Çarşısı ile ilgili ise herhangi bir değerlendirmede bulunmadı.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ise Akdeniz bölgesi olarak ildeki esnafın yüzde 65’e yakının kendi alanları içerisinde bulunduğunu ifade ederek, gürültü ve görüntü kirliği yaratan esnafın sanayi sitelerine taşınması ve ihtisas sanayi sitelerinin ilimize kazandırılması konusunda hem fikir olduklarını ancak hazineye ait arazi olmamasından kaynaklı bu konuda sağlıklı bir adım atamadıklarını ifade etti.

Asıl sorunun kentin planlanmasında sanayi alanı olarak yer işaretlenmemesinden kaynaklandığını ifade eden Gültak, “Geçmişte Toroslarda sanayi sitesi olarak belirlenen yer, büyükşehir meclisince konuta açıldı. Şu an ise bizlerin sınırları içerisinde elimizde hazineye ait bir alan yok” dedi.

Gültak, nazik ziyaretlerinden dolayı Başkan Sarı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Ziyarette Başkan Sarı’ya Birlik Başkan Vekilleri Uçal Mavili, Nihat Dağdelen, Birlik yönetim kurulu üyeleri Duran Şen, Doğan Gündüz, Halil Metik, Ali Tavman, Faruk Dalkılıç ve Hüseyin Yalın eşlik etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA