AKP’li vekilin küfür ettiği 2 polis ihraç edildi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKP’li vekilin küfür ettiği 2 polis ihraç edildi


 

CHP’li Ali Mahir Başarır, önceki dönem AKP Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracını çeviren ve Yılmaz’ın hakaret ettiği trafik polisi memurlarının meslekten ihraç edildiğini söyledi. Başarır, "Zeynep Gül Yılmaz kamu görevlilerine hakaretten yargılanmalıydı" diye konuştu.

Haber Merkezi

 

Mersin'de 2021 yılında dönemin AKP Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın aracını trafik çevirmesi kapsamında durduran iki polis memuru, meslekten ihraç edildi. 

Olayın yaşanmasının ardından Yılmaz'ın trafik polisi memurlarına küfür ettiği görüntüler ortaya çıkmıştı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleştirdiği basın toplantısında konuyu gündeme taşıdı. 

Başarır, "Zeynep Gül Yılmaz yargılanmalıydı. Kamu görevlilerine hakaretten yargılanmalıydı" ifadelerini kullandı.

Başarır, basın toplantısında şunları söyledi:  "İki yıl önce vahim bir olay yaşamıştık. Mersin’deki polis, çevirme sırasında bir milletvekili tarafından hakarete uğramıştı. ‘Şerefsiz’ kelimesi kullanılmıştı. İki yıldır o polisler açıktaydı. Dün, iki polisin ihraç edildiğini öğrendik. Evet, aslında geçen dönem milletvekilliği görevini yürüten Zeynep Gül Yılmaz yargılanmalıydı. Kamu görevlilerine hakaretten yargılanmalıydı. Ama üzülerek söylüyorum ki Zeynep Gül Yılmaz, bugün milletvekili değil. Bugün o mağdur. Ama iki polisimiz hem hakarete uğradı hem ihraç edildi. Ben İçişleri Bakanlığı’nın bu kararı tekrar gözden geçirmesini ve bir parça mahcubiyet yaşamasını öneriyorum. Hiç kimse bu ülkenin polisine hakaret edemez, ama AK Partiliysen böyle bir özgürlüğün var. Hem hakarete uğratıp hem de ihraç ettirebiliyorsun."


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA