‘Kalp hastaları et tüketimine dikkat etmeli’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Kalp hastaları et tüketimine dikkat etmeli’


 

Kurban Bayramı’nda kalp hastalarının et tüketimine dikkat etmesi gerektiğini belirten Doç. Dr. Esra Ertürk Tekin, "Çok fazla et tüketiminden kaçınacağız. Et tüketimi esnasında yanında mutlaka sebze ve salata yenmeli" dedi.

Dünyada ölüm sebeplerinin başında gelen kalp rahatsızlığı, Türkiye'de de insanları en çok tehdit eden hastalıkların başında geliyor. Stres, düzensiz yaşam, alkol, sigara kullanımı gibi birçok nedenden dolayı kalp rahatsızlığı oluşurken, uzmanlar önümüzdeki Kurban Bayramı için özellikle uyardı.

 

“ET TÜKETİMİ ESNASINDA YANINDA MUTLAKA SEBZE VE SALATA YENMELİ”

Mersin Şehir Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü doktorlarından Doç. Dr. Esra Ertürk Tekin, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre kalp hastalıklarının dünyada ölüme neden olan birinci sebep olduğunu söyledi. Türkiye’de de en fazla ölüme neden olan hastalıkların başında kalp rahatsızlıklarının geldiğini vurgulayan Tekin, “Tabii Kurban Bayramı'nda hastalarımızın et tüketimine dikkat etmeleri gerekiyor. Burada yapmamız gereken çok fazla yağlı et tüketiminden kaçınacağız. Hastalarımızın şikayetlerinin artmaması ve sağlıklarını korumaya devam etmeleri için bayramda normalden daha fazla et tüketmelerini önermiyoruz. Et tüketim esnasında yanında mutlaka sebze ve salata yemeliler. Bu süre zarfında da ilaçlarını düzenli olarak kullanmalılar” diye konuştu.

 

“TÜRKİYE'DE DE CİDDİ ARTIŞLAR SÖZ KONUSU”

Kalp hastalıklarının tamamında tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ciddi artışlar olduğunun altını çizen Tekin, “Tabii bunda modern yaşamın etkisi oldukça fazla. Stres, sporsuz yaşamın etkisi oldukça fazla. En fazla görülen kalp rahatsızlığı damar tıkanıklığı. Bunlar tabii çeşitli belirtilerle bize gelir ve gerekli müdahaleler yapılır. Tabii bu hastalıkların temel sebeplerinden biri genetik. Yani ailesinde koroner arter hastalığı olan insanların kalp hastalığına yakalanma riski daha fazla. Buna biz müdahale edemiyoruz ama bizim kendimizi koruyacağımız faktörler yaşamsal faktörlerdir. Spor yapacağız, yediklerimize dikkat edeceğiz ve stresten uzak duracağız. Kalp rahatsızlığı genelde göğüs ağrısı yapar. Bu tür şikayetleri olan vatandaşlarımız mutlaka bir kalp doktoruna başvurmalıdır” şeklinde konuştu. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA