Çukurova SİFED MIP’e kalkan oldu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çukurova SİFED MIP’e kalkan oldu!


 

Mersin’de Atatürk Parkına doğru genişleme çabasına karşı halk yargıya giderek mücadele verirken, ÇUKUROVA SİFED’in Mersinli Başkanı ve CHP’li Milletvekili Gülcan Kış’ın ağabeyi Hüseyin Kış, limanı işleten MIP’e, tam destek açıklaması yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de limanı işleten MIP şirketinin, Atatürk Parkına doğru genişleme projesine karşı halkın yargıya taşıyarak sürdürdüğü mücadele devam ederken, Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu’nun (ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış’tan ilginç bir çıkış geldi.

İş insanı olarak Mersin’de faaliyetlerinin sürdüren ve CHP’li Mersin Milletvekili Gülcan Kış’ın ağabeyi olan Hüseyin Kış, yüzde 90’ı yabancılara ait olan Mersin International Port Şirketi’ne (MIP) genişleme projesi için tam destek açıklaması yaptı.

 

MIP’E DESTEK ZİYARETİ

Çalışmaları kapsamında ÇUKUROVA SİFED Başkan Yardımcısı Selahattin Balkan ve Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Boyraz ile birlikte Mersin International Port (MIP) yeni Genel Müdürü Ajay Kumar Singh’e ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunan Başkan Kış, bölge lobisinin oluşturulması ve güçlü kılınması için görüş alışverişinde bulundu.

Çukurova Bölgesi’nin endüstriyel kalkınması için gerekli kamu ve özel sektör yatırımlarının artması için iş dünyası temsilcileri olarak yerli ve yabancı yatırımcıların yanında yer alacaklarını ifade eden Başkan Kış, “Bölgemizde yatırım iştahının artmasını istiyoruz. Bu kapsamda bizler de ulusal ve uluslararası görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Pandemi ve ardından gelen deprem nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadık. Millet olarak bu zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Olumsuzluklara yer vermeden Adana ve Mersin olarak da Türkiye olarak da önümüze bakmak, kısa, orta ve uzun vadede yatırım planı, üretim, istihdam ve ihracat artışının yollarını aramalıyız” dedi.

Başkan Kış, Mersin Limanı’nın kara sahasının büyütülmesi için gerekli bürokratik girişimlerde MIP’nin yanında yer alacaklarını ifade etti.

Başkan Hüseyin Kış, ayrıca Ekim ayında Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Akbank işbirliğiyle ÇUKUROVA SİFED ev sahipliğinde Mersin’de gerçekleşecek ‘Finansa Erişim’ toplantısıyla ilgili de bilgi verdi.

MIP Genel Müdürü Ajay Kumar Singh ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Başkan Kış ve Yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

 

TEPKİ ÇEKTİ

MIP’in kentte doğa tahribatı yaratacağı, Atatürk Parkını yok edeceği ve kentin yıllardır beklediği Konteyner Limanı projesine engel olacağı savunulan genişleme projesine destek açıklaması tepki çekti.

Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu öncülüğünde kentteki pek çok sivil toplum kuruluşunun desteğiyle süren yargı süreci ise devam ediyor.

Çukurova SİFED Başkanı Kış’ın, geçen hafta TMMOB’nin konuyla ilgili basın açıklaması yapmasının ardından MIP’i ziyaret ederek destek açıklaması yapması dikkat çekti.

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu üyeleri geçen hafta yaptıkları basın açıklamasında; yaklaşık 2 yıldır sürdürdükleri liman genişleme projesini, hukuka aykırı kararlar alınarak kentin ve vatandaşların aleyhine sonuçlandırılmaya çalışıldığını öne sürmüştü.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA