Mersin’e değer katacak 21 milyon TL’lik 19 proje için imzalar atıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’e değer katacak 21 milyon TL’lik 19 proje için imzalar atıldı


 

GİZEM EKİCİ

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) kuruluşundan bu yana Mersin’e değer katacak 21 milyon TL’lik 19 proje için imzalar atıldı.

İmza töreni ile Mersin’de kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının bölgesel kalkınmaya yönelik geliştirdikleri toplam 421 projeye 536 milyon TL mali destek, 191 projeye yaklaşık 11 milyon TL teknik destek ve fizibilite destekleri sunulmuş olacak.

 

GENÇ İSTİHDAMI FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ PROGRAMI

ÇKA tarafından yürütülmekte olan “Genç İstihdamı Faizsiz Kredi Desteği Programı” kapsamında Mersin’de 7 başarılı proje destek almaya hak kazandı.

Program kapsamında, Mersin’de gıda ve turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin, genç istihdamına ve katma değer artışına katkı sağlayacak projeler desteklenece. Üretim ve genç istihdamı katkı sağlamak amacıyla KOBİ’lere, 500 bin ve 2 milyon TL arasında, ilk 6 ayı geri ödemesiz 24 ay vadeli faizsiz kredi desteği verilecek. Desteklenen 7 proje ile Mersin’e yaklaşık 11,5 milyon TL faizsiz kredi desteği sağlanacak.

 

GENÇ GİRİŞİMCİ DESTEK PROGRAMI

18-35 yaş arası teknoloji tabanlı iş fikri olan Türkiye genelinden tüm gençlere açık olan program ile yenilikçi ve teknolojik bir ürünü/hizmeti olan girişimlerin artırılması yoluyla teknoloji tabanlı girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesinin amaçlandığı, Genç Girişimci Destek Programı, ön kuluçka programı, finansal destek programı, hızlandırma programı, yatırımcı buluşmalarını kapsayan 4 unsurdan oluşmakta.

İlk aşamada, girişimcilerin iş fikirlerini olgunlaştırmaları için ön kuluçka programı organize edildi. Teknopark İstanbul işbirliği ile gerçekleştirilen program kapsamında, 11 gün boyunca girişimcilerin iş fikirlerini olgunlaştırmaya yönelik çeşitli konulara kapsamlı eğitim verilmiştir. Ön kuluçka programında, 108 kişi program konusuna uygun bulunarak eğitim almış ve 55 kişi sertifika almayı hak etti.

Programın diğer bir aşaması ise girişimcilerin, ticarileştirilebilir iş fikirlerinin hayata geçirilmesine yönelik sağlanacak finansal destek programı. Bu kapsamda finansal desteğe 65 başvuru yapılmış 7 proje Mersin’de destek almaya hak kazandı. Süreç daha sonrasında hızlandırma programı ile girişimcilerin dış ticaret, hukuk vb. eğitimler alması ve yatırımcı girişimci buluşmaları ile sona erecek 

 

SOSYAL GELİŞMEYİ DESTEKLEME PROGRAMI (SOGEP)

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün ÇKA aracılığıyla desteklediği SOGEP kapsamında, Mersin Valiliği’nin “Afet ve Acil Durumlara Yönelik Hazır Giyim ve Tekstil Ürünleri Üretim Merkezi Kurulması Projesi” ile Erdemli Belediyesi’nin  “Sabit ve Katlanabilir Konteyner Ev Üretim Tesisi” projesi destek almaya hak kazandı.

Projeler ile 2 merkez, 4 atölye ekonomiye kazandırılarak, yaklaşık 8 milyon TL yatırım hayata geçirilecek.

Afet ve Acil Durumlara Yönelik Hazır Giyim ve Tekstil Ürünleri Üretim Merkezi Kurulması Projesi ile doğal afetlerde ve acil durumlarda oluşan giyim ve tekstil ürünleri ihtiyaçlarının tedarikinde üretim desteği sunarak acil ihtiyaçların giderilmesine katkıda bulunmak, üretim sürecinde dezavantajlı grupların istihdamını sağlayarak işgücü piyasasına katılımlarını arttırmak amacıyla üretim merkezi kurulacak.

Sabit ve Katlanabilir Konteyner Ev Üretim Tesisi Projesi ile deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın acil ihtiyacı olan konteyner evlerin yenilikçi yöntemlerle üretilmesi suretiyle bölgedeki halkın yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla üretim tesisi kurulacak.

 

2023 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI

Kar amacı gütmeyen kuruluşların kurumsal kapasitesini arttırmaya yönelik, eğitim ve danışmanlık faaliyetlerin desteklendiği program kapsamında, Mart ve Nisan aylarında gelen başvurular sonucu, Mersin ilinden 2 proje destek almaya hak kazandı.

Mersin Üniversitesi’nin Akdeniz Kültür Merkezi’nin Turizm Odaklı Kurumsal Kapasitesinin Geliştirilmesi projesi ile Mersin Üniversitesi bünyesinde bulunan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca tahsis edilen “Akdeniz Kültür Yerleşkesinin” ulusal ve/veya uluslararası alanda kültür turizmi odaklı planlanması amacıyla danışmanlık hizmetleri sağlanması planlanmakta.

Erdemli Belediyesi’nin, Erdemli Kocahasanlı Su Plajının Doğa ve Kültür Turizmi Odaklı Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi ile Erdemli Belediyesi'nin kullanımında bulunan ''Erdemli Kocahasanlı Su Plajı''nın fonksiyonlarının ve mimarisinin ulusal ve/veya uluslararası alanda doğa ve kültür turizmi odaklı planlanması amacıyla danışmanlık alınması planlanmakta.

 

2023 YILI YÖNETİM DANIŞMANLIĞI TEKNİK DESTEK PROGRAMI

Çukurova Bölgesi’nde rekabet gücü yüksek öncelikli imalat sanayi sektörlerinde ar-ge, yenilik ve verimliliğin sağlanmasına yönelik küçük ve orta ölçekli işletmeler düzeyinde katma değerli ve yenilikçi üretim kapasitesinin yükseltilmesi suretiyle bölgesel rekabet gücü ve ihracatın artırılması amacıyla yürütülen program kapsamında, Mart ve Nisan aylarında Mersin ilinden 1 proje destek almaya hak kazandı.

FY Endüstriyel Ürünler San. Ve Tic. A.Ş’nin, Yalın Üretim Danışmanlığı Projesi,  Mersin Model Fabrika aracılığıyla yalın üretim eğitimi konusunda işletmenin bilgilendirilmesi ve yalın dönüşümün sağlanmasına hizmet edecek teknik desteği amaçlamakta.

 

ÇKA DESTEKLERİ 515 MİLYON TL’YE ULAŞTI

ÇKA, kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının bölgesel kalkınmaya yönelik geliştirdikleri toplam 404 projeye, net bugünkü değer ile yaklaşık 515 milyon lira mali destek sağlamış oldu.

Ajans tarafından mali desteklerin yanı sıra kar amacı güden ve gütmeyen kurum ve kuruluşların, kurumsal kapasitelerini geliştirmeye yönelik ihtiyaç duydukları eğitim, danışmanlık ve mentörlük çalışmaları için de teknik destek ve yatırım öncesi ihtiyaca yönelik fizibilite destekleri sağlanmakta. Teknik ve Fizibilite Destek Programları kapsamında Mersin ilinde bugüne kadar kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik toplam 188 projeye yaklaşık 10,5 milyon lira destek sağlandı. 

İmzalanacak 19 proje ile 21 milyon TL sözleşmeye bağlanacak. Genç Girişimci Destek Programında 7, Genç İstihdamı Faizsiz Kredi Destek Programında 7, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programında 2, Teknik Destek Programında 2, Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programında 1 proje desteklenecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA