Bahçeli Tarsus’ta heyecan yarattı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bahçeli Tarsus’ta heyecan yarattı!


 

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, 100 il mesajı vermesi yıllardır bu hayalin peşinden koşan Tarsus’ta heyecan yarattı! Nüfus bakımından Türkiye’deki 26 ilden büyük konumda olan Tarsus’ta gözler hükümette.

HEDİYE EROĞLU

 

TÜİK’e göre resmi nüfusu 350 bin 732 kişi olsa da Suriyeliler, Ruslar, Ukraynalılar ve son olarak depremzedeler ile bu sayının 600 bini aştığı bilinen Mersin Tarsus ilçesinin il olması ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Mersin'in en büyük ilçesi olup, nüfusun 278 bin 176’sı merkezde, 72 bin 556’sı ise kırsalda yaşayan Tarsus, 2022 yılı TÜİK verilerine göre Türkiye'deki 81 il sıralamasında nüfus bakımından 56. sırada, 973 ilçe sıralamasında da 61. sırada yer alıyor.

 

BAHÇELİ HEYECAN YARATTI

Yıllardır il olma hayali kuran ve bu yolda son olarak Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın 2019 seçimlerinde koltuğa oturması ile çalışmalarına hız veren Tarsus, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, 100 il mesajı vermesi ile heyecanlandı.

Önceki gün grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sürecinin sona ermesinin ardından yeni yasama döneminde, partisinin ilk grup toplantısında il sayısıyla ilgili dikkat çeken bir mesaj verdi. Bahçeli, “Cumhuriyet'in 100'ncü yıldönümünde 100 maddelik Anayasa teklif metnimiz de çoktan hazırlanmıştır. Yeni yüzyılda 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye'yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür." ifadelerini kullandı.

 

İLÇELER MERAK KONUSU OLDU

Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 il ve 1000 ilçe olması gerektiğini söyleyen Bahçeli'nin ardından hangi ilçelerin il olacağı vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı.

 

KRİTERİ SAĞLAYAN İLÇELER SIRALANDI

Türkiye'de bağlı olduğu ilin merkez ilçesine uzaklığı, nüfus büyüklüğü, sosyo-ekonomik koşulları gibi kriterlerle il olmaya en yakın ilçeler sıralandı.

İşte il olmaya aday olan o ilçeler: Polatlı- Ankara, Yüksekova- Hakkari, Kahta- Adıyaman, Midyat- Mardin, Siverek- Şanlıurfa, Ergani- Diyarbakır, Cizre- Şırnak, Nazilli- Aydın, Edremit- Balıkesir, Alanya- Antalya, Manavgat- Antalya, Lüleburgaz- Kırklareli, Bandırma- Balıkesir, İskenderun- Hatay, İnegöl- Bursa, Ünye- Ordu, Kozan- Adana, Fethiye- Muğla, Erciş- Van, Tarsus- Mersin, Akhisar- Manisa, Çorlu- Tekirdağ, Ereğli- Konya ve Elbistan- Kahramanmaraş.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA