Tarsus’ta yangın gönüllülerine eğitim verildi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus’ta yangın gönüllülerine eğitim verildi


 

Haber Merkezi

 

Mersin Orman Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Orman Genel Müdürlüğü’nün “100 Bin Orman Yangınları Gönüllüsü" hedefi doğrultusunda Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü’nde orman yangınları gönüllüsü olmak isteyen vatandaşlara orman yangınları konusunda eğitim verildi.

2023 yılı yangın sezonu için gönüllü yangın eğitimleri, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Tarsus Orman İşletme Müdürlüğünce, Başoluk Orman İşletme Şefliğinde teorik ve uygulamalı olarak düzenledi.

Tarsus Orman İşletme Müdürü Muhammet Köse, İşletme Şefi Halil Kabakçı ve İSG (İş Sağlığı ve Güvenliği) Uzmanı Somay Önalp eğitmenliğinde, yangınlarla mücadele etmek isteyen 95 gönüllü vatandaşa, orman yangınları hakkında genel bilgilendirme, yangınlarla mücadele yöntemleri, kullanılan araç ve gereçler, kişisel koruyucu donanımlar ve iş güvenliği konularında bilgiler verildi. Eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olan yangın gönüllülerine sertifika verildi.

Orman yangınlarıyla mücadele gönüllüsü olabilmek için, 11.09.2019 ve 30885 sayılı Resmî Gazetede yayınlanan "Orman Yangınlarıyla Mücadelede Görev Yapan Gönüllüler Hakkında Yönetmelik" kapsamındaki şartların sağlanması gerekiyor, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını bitirmiş olmak, en az İlkokul mezunu olmak, sağlık yönünden bir engeli olmamak, adli sicil kaydı olmamak, teorik ve uygulamalı orman yangınları eğitimini almış ve sertifika almış olmak şartları aranıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA