Yenişehir’de 1500 kursiyer sanat eğitimlerini tamamladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yenişehir’de 1500 kursiyer sanat eğitimlerini tamamladı


 

Yenişehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Yenişehir Kişisel Gelişim Merkezi(KİGEM)’nde sanat eğitimlerini tamamlayan kursiyerler sahneledikleri yılsonu gösterileriyle izleyenleri hayran bıraktı.

Haber Merkezi

 

Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından vatandaşlara kültür ve sanat eğitimleri vermek amacıyla kurulan Yenişehir Kişisel Gelişim Merkezi(KİGEM)’ndebağlama, bale, drama, gitar, halk oyunları, modern danslar, keman,piyano, resim, tiyatro ve yaratıcı yazarlık gibi sanat alanlarında hem yetişkinlere hem de çocuklara destek veriliyor. 7’den 77’ye her yaştan vatandaşa eğitim verilen KİGEM’de gelişme çağındaki çocuklar yeteneklerini keşfederken, modern atölyeleri ve zengin eğitim seçenekleriyle yetişkinler de eğitim alıyor. 2021 yılında kurulan KİGEM’de bugüne kadar 5 bin 500 kişi eğitimlerini tamamladı.

KİGEM’de yıl boyunca yeteneklerini öğrenerek keşfeden farklı yaş guruplarından kursiyerler Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde sahne aldı. Piyano, bağlama ve gitar dinletisi ile bale ve jazz dans gösterileriyle hünerlerini sergileyen KİGEM kursiyerleri izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de salonu dolduran vatandaşlarla birlikte KİGEM’inyıl sonu gösterilerini izledi. Başkan Özyiğit, “Eğitimlerini tamamlayan çocuklarımızı ve hemşerilerimi tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Vatandaşlarımıza farklı alanlarda eğitimler veriyor, sağlıklı ve kişisel gelişim açısından etkili bir hareketlilik sağlıyoruz. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’miz Türkiye’nin en önemli gösteri merkezlerinden biri, bu özelliğinin yanı sıra artık sanatın üretildiği ve öğretildiği bir mekân haline geldi. Tüm imkanlarımızla hemşerilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA