Akdeniz’de Karakılçık buğday hasadı yapıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdeniz’de Karakılçık buğday hasadı yapıldı


 

Mersin’in merkez Akdeniz Belediyesi tarafından Anadolu Mahallesinde 5 dönümlük araziye ekilen ve 10 bin yıllık tarihi olan ata tohumu Karakılçık buğday hasadı gerçekleştirildi. Tamamen organik, GDO’suz içerisinde hiç bir kimyasal bulunmayan buğdayın una dönüştürülerek Akdenizli üreten kadınlara verileceği belirtildi.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin'in merkez Akdeniz İlçesi Anadolu Mahallesinde (Homurlu Köyü) 5 dönümlük araziye ekilen atalık tohum olarak bilinen karakılçık buğday tohumunu hasadına katıldı. Üretici kadınlarında yer aldığı hasatta yaklaşık 3 ton buğday elde edildi. Söz konusu buğdayların una çevrilerek, Akdeniz'deki kadın kooperatiflerinde üretim yapan kadınlara maliyetlerini azaltmak için vereceği kaydedildi.

 

"ANADOLU'NUN GERÇEK BUĞDAYI"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Gültak, "10 bin yıllık tarihi olan Anadolu'nun gerçek buğdayı. GDO'suz katkısız, içinde hiç bir kimyasalın olmadığı buğdaydan bahsediyoruz. Burası işgal altında bir araziydi. İşgalden kurtardık. 5 dönümün üzerinde bir arazide ata tohumumuzu ürettik ve bugün hasadımızı yapıyoruz. Buradan samanından bölgemizdeki hayvan yetiştiricilerine, gariban olanlarına kaymakamlık üzerinden samanlarını dağıtacağız. Elde ettiğimiz buğdayı da una çevireceğiz, kepekli ve siyah un olduğu için onu da bölgemizdeki iki kadın kooperatifimize vereceğiz. Çünkü onlar, ekmek üretiyorlar. Ekmekteki en maliyetli üründe un maliyeti olduğu için, un maliyetlerini minimuma çekmiş olacağız. Toplamda da bu araziden 2.5-3 ton arası bir buğday beklentimiz var" dedi.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA