Tepkiye rağmen Büyükşehir bildiğinden şaşmadı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tepkiye rağmen Büyükşehir bildiğinden şaşmadı!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tepkilere rağmen 100 yeni itfaiye eri alımını, Ankara, Adana, İzmir Büyükşehir belediyeleri gibi ön lisans ‘Sivil Savunma ve İtfaiyecilik’ programı mezunu şartı aramadan, ön lisans mezunu olmayı yetkinlik için yeterli görerek tamamladı. Her fırsatta liyakatsizlikten şikayet eden ve iktidara yüklenen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e tepki gösteren sivil savunma ve itfaiyecilik programı mezunları, bu durum nedeniyle kaliteli hizmetten mahrum kalınacağına savundu.

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, İtfaiye Daire Başkanlığı’nda görevlendirilmek üzere alımını gerçekleştirdiği 100 itfaiye erinin görev yeri dağılımları yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Ata Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen görev yeri dağılım programında 100 itfaiye eri, sınavlardaki toplam başarı derecelerine göre görev yeri tercihi yaptı.

Yazılı sınavın ardından, parkurdaki uygulamalı sınavlarda ter döken itfaiye eri adayları, emeklerinin karşılığını aldı. Başarılı 100 itfaiye eri, Tarsus’tan Anamur’a kadar tercih yaptıkları 17 İtfaiye Grup Amirliği’ne bağlı 16 istasyonda görev yapacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak 282 itfaiye eri alımı için müracaat ettiklerini, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından şimdilik 100 itfaiye eri alımına izin verildiğini ifade eden Belediye Genel Sekreteri Olcay Tok, “Uzun yıllardan bu yana mülakat yapılmadan; sadece KPSS puanı, yazılı ve uygulama puanıyla şeffaf bir şekilde 100 itfaiye eri alımını gerçekleştirdik. dedi.

 

‘SİVİL SAVUNMA VE İTFAİYECİLİK’ PROGRAMI MEZUNU ŞARTI ARANMADI

Ancak Mersin Büyükşehir, 100 yeni itfaiye eri alımını, Ankara, Adana, İzmir Büyükşehir belediyeleri gibi ön lisans ‘Sivil Savunma ve İtfaiyecilik’ programı mezunu şartı aramadan, ön lisans mezunu olmayı yetkinlik için yeterli görerek tamamladı.

Her fırsatta liyakatsizlikten şikayet eden ve iktidara yüklenen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e tepki gösteren sivil savunma ve itfaiyecilik programı mezunları, bu durum nedeniyle kaliteli hizmetten mahrum kalınacağına savundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA