Demiryolunda bozuk yemek krizi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Demiryolunda bozuk yemek krizi!


 

TCDD Taşımacılık AŞ’ye bağlı trenlerde çalışan işçilere, bozuk ve tarihi geçmiş ürünler verildi. Mersin’de de destek verilen eylemde BTS üyeleri, besleyici ve sağlıklı kumanya talebi için “kumanya almama” eylemi başlattı.

HEDİYE EROĞLU

 

TCDD Taşımacılık AŞ'ye bağlı trenlerde çalışan emekçilere verilen kumanyaların yetersizliğinin yanı sıra bozuk ve tarihi geçmiş ürünlerden oluşması demir yolu emekçileri arasında tepkilere neden oldu.

Konuyla ilgili TCDD Genel Müdürlüğüne yaptıkları başvurulardan sonuç alamayan KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyeleri, besleyici ve sağlıklı kumanya talebi için “kumanya almama” eylemi başlattı. Emekçiler sağlıklı ve dengeli beslenme ihtiyaçlarını karşılayacak gıda talep ediyor.

Mersin’de de destek verilen eylemlerini sürdürmekte kararlı olan işçiler seslerini duyurmaya çalışıyor.

ADANA VE MERSİN’DEN EYLEME TAM DESTEK

Makinist ve kondüktörlerin yaşadığı kumanya sorununun pandemi ile başladığını ve günden güne büyüdüğünü söyleyen BTS Mersin İl Temsilcisi Önder Alıcı, çözüm üretilmemesi ile bugünlere gelindiğini söyledi. Seslerini duyurmaya çalıştıklarını ancak kulak verilmediğini dile getiren Alıcı, bu nedenle Türkiye genelinde kumanya almama eylemine başladıklarını dile getirdi.  

“Tren üstü personele kumanya veriliyor ama kalitesiz olduğu için bu ürünler protesto ediliyor. İyileştirme istiyoruz” diyen Alıcı, Adana ve Mersin’in eyleme tam destek verdiğinin altını çizdi.

 

“HAKKIMIZ OLAN KALİTELİ, SAĞLIKLI KUMANYALARI İSTİYORUZ”

Sorunun çözümü için özellikle son 6 aydır yoğun bir çaba sarf ettiklerini ifade eden Alıcı, “Mersin- Adana arası çift yön olan tren seferleri sürüyor. Biz de burada canla başla en iyi şekilde halkımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Hali hazırda günde karşılıklı 22 sefer gerçekleştiriliyor. Hızlı ten çalışmalarından dolayı bu sefer sayısı azaltıldı. Normalde 58 sefer gerçekleştiriyorduk. Ancak biz halkımıza en iyi şekilde hizmet vermeye gayret ediyoruz.

Bu noktada kalitesi, bozuk ve sağlıklı beslenmeden uzak kumanyalara karşı direniyoruz. Biz hakkımız olan kaliteli, sağlıklı kumanyaları istiyoruz” dedi.  

 

BTS’NİN TALEPLERİ

Sendika olarak taleplerini de sıralayan İl Temsilcisi Alıcı şunları söyledi; “Yemeklerin tamamının kahvaltı formatında değil dengeli ve sağlıklı besinlerinden oluşması, yemeklerde pandemi döneminden önceki ürün çeşitliliğine dönülmesi ve yemeklerin soğuk sevk zinciri çantası ile dağıtılması, lokomotiflerde bulunan buzdolaplarının aktif hale getirilerek sefer dönüşü hijyenin sağlanması. Talepler karşılanana kadar yemek kartı uygulanmasına geçilmesi.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA