Kadınlardan sandıklar sahip çıkma çağrısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kadınlardan sandıklar sahip çıkma çağrısı


 

Pozcu Koton önünde toplanan kadınlar, AKP - MHP iktidarının kazanılmış haklarına saldırmasına tepki gösterdi.Sandıklara sahip çıkma ve oy kullanma çağrısı yapan kadınlar,"Her zaman olduğumuz gibi, bundan sonra da haklarımız için mücadele etmeye, birbirimize sahip çıkmaya ve sokaklarda sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz" dedi.

Barış ÇOBAN

 

Mersin Kadın Platformu Pozcu Koton önünde toplanarak, kazanılmış haklarını saldırıda bulunan AKP- MHP ittifakına karşı tepki göstermek için başın açıklaması gerçekleştirdi. Kadınlar ellerinde taşıdıkları, "Faşist iktidarı kadınlar gönderecek", "Konca Kurisi katleden Hizbullah'a kadınlardan geçit yok", "Çocuk istismarını meşrulaştıran çocuk düşmanlanını göndereceğiz" yazılı dövizlerle yaşam zinciri oluşturdu. Basın açıklamasını platform adına Şilan Ekinci okudu.

HAKLARIMIZI KOLAY KAZANMADIK
Şilan Ekinci, herkesin 14 Mayıs'ta gerçekleşen seçimin demokratik ve şeffaf bir seçim olmadığının farkında olduğunu ifade etti. Yalan, dolan, hile ve hırsızlık ile halkın iradesinin gasp edilmeye çalışıldığını belirten Ekinci, "Ancak tüm hile ve usulsüzlüklere rağmen, devletin tüm imkanlarını kendilerinde toplamalarına rağmen AKP- MHP faşist ittifakının oyları düştü ve ilk turu kazanamadılar. 21 yıllık iktidarın yenilgiyi kabul etmemek için türlü hileler yapacağını biliyorduk, kolay olmayacağını biliyorduk. Biz kadınlar kazanımlarımızı, haklarımızı kolay kazanmadık. Öyle bir çırpıda da bırakacak değiliz! İnatla, isyanla, mücadele ile defalarca kazandık, tüm yasaklara rağmen sokaklarda olduk, yaşamlarımızı savunduk, kadın düşmanlarının karşısına dikildik, hesap sorduk, itaat etmedik" dedi.

"AKP-MHP İKTİDARINA KAYBETTİRECEĞİZ!"
"Şimdi irademizi büyütme, öfkemizi değişime yönlendirme vakti!" diyen Ekinci, şöyle devam etti: "Yaşam hakkımıza göz diken, LGBTI+'lara nefret saçan, gençliği geleceksizleştiren, milyonlarca emekçiyi açlığa iten, bizleri enkaz altında bırakan Yeniden Refah Partisi, Hizbullahçı HUDA-PAR gibi partileri meclise taşıyarak kadın düşmanlığını pekiştiren AKP-MHP iktidarına kaybettireceğiz! Meclisteki ve sokaktaki tehlikenin farkındayız, birlikte mücadeleye hazırız.


YAŞAMLARIMIZI BİRKAÇ ERKEĞİN ALACAĞI KADIN DÜŞMANI KARARLARA BIRAKMIYORUZ

Bizleri makbul kadınlığa sıkıştırmak, her gün kutsadıkları şiddet dolu aile kurumuna hapsetmek istiyorlar. Bunu da kendisinden boşanmak isteyen, ilişki teklifini reddeden kadınları katleden erkeklere verdikleri iyi hal ve haksız tahrik indirimleriyle bizlere gözdağı vererek yapmaya çalışıyorlar. Sokağa çıktığımızda güvensiz hissetmediğimiz, her an öldürülme korkusu yaşamadığımız bir yaşamı kurmak için mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Yaşamlarımızı birkaç erkeğin alacağı kadın düşmanı kararlara bırakmıyoruz."

HAYATIMIZA, GELECEĞİMİZE BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM
Seçimin ertesi günü yaşamına son veren Kübra Ergin'e de değinen Ekinci, "Seçimlerin ertesi günü, kadın olmaktan dolayı yaşadığı tacizleri, taşıdığı endişe ve umutsuzluk duygusunu, geleceksizlik hislerini ardında bıraktığı mektuba yazan ve AKP iktidarını teşhir ederek intihar eden Kübra Ergin'in öfkesiyle değiştireceğiz. Eğitim hakkımızı gasp eden, kadınları derin bir yoksulluğa terk eden, üniversitelerde tacizi, şiddeti normalleştirmeye çalışan AKP-MHP faşist iktidarını göndermek zorundayız. Tüm eşitsiz koşullara rağmen irademiz, öfkemiz, direncimiz var. Biz kadınlar en zor anlarda bile hayatımıza, haklarımıza, özgürlüğümüze sahip çıkmayı başardık; karanlığa karşı umut olduk, kazandık. Bu faşist gidişatı engellemek için, kadın düşmanlarının, halk düşmanlarının saltanatını yıkmak için tüm kadınlara sesleniyoruz. Sandığa git, Erdoğan'ı gönder Sandıklarda müşahit olalım, oylarımıza, hayatımıza, geleceğimize birlikte sahip çıkalım.
Biz kadınlar buradayız! Umudumuz örgütlü sosyalist feminist mücadelemizde. Her zaman olduğumuz gibi, bundan sonra da haklarımız için mücadele etmeye, birbirimize sahip çıkmaya ve sokaklarda sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Yaşasın kadın dayanışmas" ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA