HAYDİ SANDIĞA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HAYDİ SANDIĞA!


 

Türkiye, yarın cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için sandık başına giderek Türk siyasi tarihinde bir ilke imza atacak. Tarihi seçimde için en dikkat çeken çağrı sandığa gitme ve sandıklara sahip çıkma mesajı oldu.

Hediye Eroğlu

 

Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nin ikinci turu 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak. İlk turda adaylardan Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan ve Muharrem İnce, yeterli oy seviyesine ulaşamadı. En yüksek oyları alması nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda yarışacak. Milyonlarca seçmen, Pazar günü sandık başına giderek oylarını kullanacak ve Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı belli olacak.

Türkiye genelinde 64 milyon 190 bin 651, Mersin’de ise 1 milyon 422 bin 97 seçmen sandığa gidecek.

İlk turda Türkiye genelindeki 16 büyükşehir içerisinde ki önemli adreslerden biri olan Mersin’in seçimlere katılım oranı yüzde 88,75 oldu. Mersin, 81 il içerisinde sandığa gitme sıralamasında 53’üncü sırada yer aldı. Mersin’de 146 bin kişi sandığa gitmedi. 22 bin 221 oy geçersiz sayıldı.

 

MERSİN İLK TURDA KILIÇDAROĞLU DEDİ

Mersin'de ilk turda cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, oyların yüzde 57,13’ü olan 681 bin 970’ini alarak birinci oldu.

2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mersin’de birinci olan Cumhur İttifakı’nın adayı Recep

Tayyip Erdoğan ise ancak oyların yüzde 37,59’i olan 448 bin 747’sini alabildi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminden ayrılan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye de 5 bin 83 Mersinli oy vermiş, Ata İttifakı adayı Sinan Oğan ise 58 bin 143 oy almıştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA