Gözler sandık güvenliğinde! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gözler sandık güvenliğinde!


 

Seçim dürüstlüğü açısından 165 ülke arasında 123. sırada yer alan Türkiye yarın sandık başına gidecek. Seçimlerin öne çıkan başlığı ise sandık güvenliği…

Haber Merkezi

 

Türkiye, yarın cumhurbaşkanı ve parlamento üyelerini seçeceği kritik bir seçime girmeye hazırlanıyor. Yapılacak olan bu seçimle demokrasiye “tamam” ya da “devam” denilecek.

Seçimlere giderken başta ekonomik kriz ve ülkedeki ifade ve haber alma özgürlüğünün daraltılmaya çalışılması gibi tartışılan birçok sorun ve konu var. Bu konuların başında her seçim döneminde olduğu gibi sandık güvenliği geliyor.

 

TÜRKİYE, SEÇİM DÜRÜSTLÜĞÜNDE 165 ÜLKE ARASINDA 123. SIRADA

Türkiye özellikle son yıllarda seçim güvenliği açısından çok başarılı bir portre çizmiyor. Türkiye, seçim dürüstlüğü açısından 165 ülke arasında 123. sırada yer alıyor.

2014 yerel seçimlerindeki "trafoya kedi girmesiyle" özdeşleşen elektrik kesintileri, 2017'deki referandumda mühürsüz oyların Yüksek Seçim Kurulu tarafından son anda geçerli sayılması, 2019'daki yerel seçimlerde Anadolu Ajansı'nın İstanbul özelinde veri akışını durdurması gibi tartışmalı uygulama ve kararlar, seçim güvenliği konusunda ne kadar başarısız olduğumuzun bir göstergesi.

 

SİVİL İNİSİYATİF SANDIK GÜVENLİĞİ İÇİN SAHADA

Türkiye'de seçim güvenliği ve sandıkları korumak özellikle 2014 yılından beri seçmenlerin gündeminde. Seçimlere kısa bir süre kala sivil inisiyatiflerin de sandık ve seçim güvenliğine ilişkin çalışmaları hız kazandı. Örneğin Oy ve Ötesi gibi gönüllülerden oluşan müşahitlik organizasyonu yapan dernekler bizzat sahada aktif olarak çalışma yürüterek, güvenliği arttırmaya çalışıyor.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA